Stevanović, Žezus i Joveljić
Stevanović, Žezus i Joveljić

Šta povezuje Joveljića i Stevanovića sa Žezusom i Bejlom?

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.02.19. | 11:19

Ima jedna tajna veza

Skloni smo svi da mladim fudbalerima tražimo pandane među iskusnijim kolegama, i častimo ih prefiksom „novi“.

Danas u Srbiji imamo dvojicu talenata za koje mnogi smatraju da će u narednom periodu „drmati“ evropskim fudbalom.

Izabrane vesti

Prvi je Dejan Joveljić, momak rođen 1999. godine u Bijeljini, koji je u crveno-belom i dresu reprezentacije Srbije u mlađim kategorijama postavio nove standarde što se tiče broja golova, a njegovu ubojitost već su osetili i golmani u seniorskoj konkurenciji. Upravo ubojitost je njegov zaštitni znak jer je sposoban da se nađe na pravom mestu u pravo vreme, i onda se zna: sledi šut i trese se mreža. Baš zbog toga, te smirenosti u odlučujućim trenucima, podseća na Gabrijela Žezusa, jednog od najboljih napadača Premijer lige, koji se sa Sitijem bori za za treću šampionsku titulu u karijeri: jednu je osvojio prošle sezone sa Građanima u Engleskoj, a drugu 2016. s Palmeirasom u brazilskoj Seriji A. I sve to s nepune 22 godine, s obzirom na to da je Žezus rođen 1997. godine u Sao Paulu.

U isto vreme, na drugoj strani Topčiderskog brda stasava Filip Stevanović, rođen 2002. godine koji je već priključen prvom timu crno-belih. Od njega se očekuju velike stvari jer je osećaj za igru i za pravovremenu asistenciju pokazao u najranijem dobu, a svoj talenat je iz godine u godinu dizao na viši nivo. Dodatni kvalitet mu je što jednim atraktivnim potezom može da donese prevagu svom timu i digne publiku na noge, što ga krasi izuzetna brzina, vrhunski dribling i pas. Na koga vas podseća? Da, na Gareta Bejla, asa Reala iz Madrida. Iskusni vezista je upravo zahvaljujući sposobnostima, koje poseduje i Stevanović, kroz karijeru osvajao brojna reprezentativna, klupska i individualna priznanja.

Joveljić i Žezus, kao i Stevanović i Bejl, osim pozicije na terenu, dele i slične karakteristike, a njih četvoricu povezuju i - kopačke. Svi nose adidas X18+.

X18+ kopačka dizajnirana je da „oslobodi“ brzinu fudbalera kojima je to najveći adut, i dolazi u atraktivnom crvenom koloritu, sa tri metalik srebrne trake. SKELETAL WEAVE sastavljen od veoma tankih mrežastih vlakana omogućava odgovarajući dodir i lagodan osećaj. Veoma mekana SPEED MESH tekstura pomaže pri svakom pokretu, bez ograničavanja. SPEED FRAME čini đon kopačke izuzetno laganim, dok 3D modifikovana peta pruža udoban i stabilan oblik, koji čvrsto drži stopalo tokom ubrzanja.
"Model adidas X18+ mi pomaže da igram dobro. Veoma su udobne kopačke, lagane, a motiv više da u njima postižem golove je taj što su pravljene samo za mene, u crveno-belo-plavoj varijanti, sa srpskom zastavom i mojim prezimenom", ističe jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope, Dejan Joveljić, a treba istaći da isti model kopački nosi i trenutno prvi strelac nemačkog prvenstva Luka Jović.
"Na takvoj sam poziciji da su stabilnost i brzi pokreti preduslov za dobru igru, a od kada nosim adidas, znam da mogu da uvek dam svoj maksimum. Izabrao sam model X18+, jer mi on omogućava eksplozivnost, brzinu i kreativnost. Nije ni čudo što ih nose mnogi fudbalski asovi", objašnjava Stevanović.

Kopačke X18+ su deo nove adidasove Exhibit Pack kolekcije, pored modela Predator19+, COPA 19+, i NEMEZIZ 18+ 360 AGILITY .


tagovi

Adidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara