(Reuters)
(Reuters)

Šta sad? Real ostao sa dvojicom štopera, potrebna hitna kupovina u januaru

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 10:13

Ančeloti ima privremeno rešenje do početka prelaznog roka, ali ne i do kraja sezone

Prvo Kurtoa, pa onda Militao, a juče i Alaba. Teške povrede ligamenata kolena su kao neko prokletstvo pale na Realovu svlačionicu ove sezone i pokosile zadnju liniju Kraljevića.

Izostanak belgijskog golmana su nekako zakrpili Kepa i Lunin, našlo se i rešenje za odsustvo brazilskog štopera, ali je pitanje kako će Karlo Ančeloti uspeti da nadoknadi višemesečni izostanak austrijskog defanzivca. Opcija nema mnogo…

Izabrane vesti

Od zdravih štopera, Ančeloti trenutno ima na raspolaganju Tonija Ridigera i univerzalnog vojnika Nača Fernandeza. I nikoga više. Karvahal je standardan desni bek, alternativa mu je “švajcarski nožić” Lukas Vaskez, na levom boku Ančeloti ima Ferlana Mendija i mladog Frana Garsiju mada najviše poverenja na toj poziciji ima u Eduarda Kamavingu koji je po prirodi vezni igrač. Ali niko od njih ne može da igra kao štoper.

Jedina koliko toliko prihvatljiva opcija je da na poziciju štopera bude povučen zadnji vezni Orelijan Čuameni jer je na sredini terena svakako gužva. Francuz ima fiziku, defanzivne karakteristike, ali daleko od toga da je prirodno rešenje za štopera. Na Ridigeru i Naču će biti ogroman teret, makar do januarskog prelaznog roka. Do tada treba očekivati prekomandu nekog od junoša iz B tima poput Karilja, Marvela ili Ramona da makar pojačaju konkurenciju na treninzima. Ali sve to su iznuđena i kraktoročna rešenja na koje se Real ne sme osloniti pred drugi deo sezone.

U ovoj situaciji je logično očekivati da Kraljevski klub hitno interveniše na zimskoj pijaci i dovede štopera. Pitanje je samo da li će tražiti privremeno rešenje do leta ili će zavući ruku u džep i nastaviti sa klupskom praksom dovođenja najvećih svetskih talenata kao dugoročnih rešenja.

Ako se odluči za prvu varijantu, to bi značilo povratak nekog od klupske dece iz drugih klubova poput Rafe Marina iz Alavesa, Marija Hile iz Lacija ili Viktora Ćusta iz Kadisa.

Ako se odluči na kupovinu dugoročnijeg rešenja, tri imena su u opticaju: Antonio Silva iz Benfike, Gonsalo Inasio iz Sportinga i Đorđo Skalvini iz Atalante. Svi su mladi i odavno na radarima najvećih evropskih klubova.

Silva bi bio najskuplje ali verovatno i najbolje rešenje. Reč je o otkrovenju prošle sezone i sledećoj velikoj stvari iz Benfikine laboratorije. Mnogi kod njega vide sličan karijerni put kao kod Rubena Dijaša. Problem je što ima otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra i Benfika nije planirala da ga prodaje pre leta. Odavno je prošao sve Realove skenere, sa samo 20 godina već ima zavidno iskustvo i bio bi momentalno rešenje. Ali cena ostaje problem čak i za Real jer Benfika ne bi pregovarala već ucenjivala s obzirom na Realovu aktuelnu situaciju. Takođe, Silva se bolje služi desnom nogom dok je Alaba i Militao levonogi štoper.

Inasio je Silvin gradski rival i produkt Sportingove čuvene akadamije. Po procenama je nešto manji potencijal od Silve, dve godine je stariji ali ima više iskustva i manju cenu. Otkupna klauzula mu je postavljena na 60.000.000 evra. Sporting je spreman da bude fleksibilan i što se tiče dinamike isplate i mogao bi da pusti Injasija za 45.000.000 evra fiksno i 15.000.000 kroz bonuse.

Skalvini je novi u nizu talenata sa fabričke trake u Bergamu i štoper budućnosti u Italiji. Iako ima samo 20 godina, ovo mu je već treća sezona u seniorskom fudbalu, taktički je obučen po italijanskim standardima, upisao je preko 70 mečeva za Atalantu, a igra i za reprezentaciju Italije. Problem je što je i Atalanta težak pregovarač ali ako pozove Real… Igrač će biti pred velikim iskušenjem. Doduše, cena neće biti ništa manje nego naprimer za Injasija.

Potom sledi ”rezervna lista” kandidata na kojoj su mladi talenti koji se još nisu toliko dokazali i ne ispunjavaju sve kriterijume Realovih skauta ali su vredni pažnje i ulaganja. Tu se misli na 18-godišnjeg Lenija Joroa iz Lila i Vilijana Pača (21) iz Ajntrajta. Ali oni bi bili mnogo rizičnija opklada od gore pomenutog trilinga.

Na kraju, postoji i opcija da Real interveniše kao u slučaju Kurtoine povrede kada je pozajmio Kepu kao prelazno rešenje. Neki iskusan štoper na šest meseci bi zakrpio rupu ali se u ovom trenutku ne nazire ime ko bi to mogao da bude.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Đorđo SkalviniAntonio SilvaGonsalo InasioDavid Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara