Navijači San Lorenca (©Reuters)
Navijači San Lorenca (©Reuters)

Šta učini crni Gavrane?

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 04:57

San Lorenco pred eliminacijom iz Kopa Sudamerikane

Ima ona pesma od Ace Lukasa "Šta učini crni gavrane" u kojoj stihovi kažu: "Noge su moje umorne, umorne; oči su moje sklopljene, sklopljene".

Kao da su po njima igrali fudbaleri San Lorenca u izuzetno važnom duelu sa čileanskim Palestinom.

Izabrane vesti

Statistika kaže da su uputili čak 19 šuteva, ali samo šest u okvir gola, nijedan dovoljno precizan, te je meč završen 0:0, što mnogo više odgovara gostima. Zadržali su Čileanci tri boda prednosti i bolju poziciju za plasman u šesnaestinu finala Kopa Sudamerikane, pošto im je u poslednjem kolu grupne faze protiv sigurno prve Fortaleze dovoljan i bod. Taj meč Palestino će igrati na svom stadionu, dok San Lorenco dočekuje otpisani Estudijantes iz Venecuele, ali mu je pored pobede od bar tri gola razlike potrebno i da današnji rival izgubi.

Poznati su navijači San Lorenca po raspevanosti, tako je bilo i ovaj put, u odličnom raspoloženju dočekali su svoje fudbalere, ali nisu uspeli da im pomognu.

Igraju Gavrani ove sezone veoma dobro u argentinskom prvenstvu, treći su na tabeli sa samo pet bodova manje od vodećeg Rivera, međutim, na međunarodnoj sceni su u dosadašnjih pet mečeva Kopa Sudamerikane ostvarili tek jednu pobedu. I to na startu takmičanja, protiv, ispostaviće se, fenjeraša iz Venecuele koji ima tri data i čak 13 primljenih golova. Doduše, u ovom petom kolu uspeo je Estudijantes da nanese, očigledno nezainteresovanoj, Fortalezi prvi poraz posle četiri pobede.

Teško će biti izabranicima 62-godišnjeg Rubena Insue da 28. juna ostvare plasman u drugu fazu takmičenja koje je San Lorenco upravo sa njim na klupi osvojio 2002. godine. Mada, povratak titule posle 10 godina sigurno bi obrisao tu mrlju.

KOPA SUDAMERIKANA – PETO (PRETPOSLEDNJE) KOLO

GRUPA H

Utorak

Estudijantes Merida - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Zorilja 62/

Petak

San Lorenco - Palestino 0:0



tagovi

San LorencoKopa SudamerikanaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara