Stadion kafe u Londrini (©Printscreen)
Stadion kafe u Londrini (©Printscreen)

Stadion kafe sanja o duelima s Flamengom, Palmeirasom, Korintijansom...

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.09.22. | 23:10

Brazilska Serija A: Londrina dočekuje Ponte Pretu noćas (02.30) u 31. kolu drugoligaškog karavana u zemlji fudbala

Boreći se da održi san o ulasku u elitni rang brazilskog fudbala, Londrina noćas (02.30) na svom zdanju, poznatom kao Stadion kafe, dočekuje Ponte Pretu u sklopu 31. kola Serije B. Prvi poznati učesnik Serije A, posle tri godine tavorenja u nižem rangu, jeste velikan Kruzeiro, koji je na otvaranju ovog kola savladao Vasko da Gamu i time matematički obezbedio povratak u najjači rang takmičenja.

S druge strane, Londrina je jedan od pretendenata na preostala mesta za promociju, sa tri boda zaostatka za četvrtim i poslednjim mestom koje još uvek pripada Moreplovcima iz Rio de Ženeira. Pored toga, noćas joj na megdan dolazi Ponte Preta, za koju je ovaj meč, definitivno prekretnica sezone. Nerešen ishod, ne odgovara ni jednoj od sukobljenih strana, a do kraja šampionata, uključujući i trenutno kolo, preostalo je još osam utakmica. Eventualnom pobedom, domaćin bi se bodovno izjednačio sa Vaskom koji je i pored poraza od vodećeg Kruzeira, zadržao četvrtu poziciju, dok bi potencijalni poraz, iliti pobeda gostiju, približila Ponte Pretu na samo dva boda od noćašnjeg rivala i pet u odnosu na poslednje mesto za promociju

Izabrane vesti

Tubarao je svoj pokušaj da se plasira u Seriju A brazilskog šampionata malo zakomplikovao remijem, 1:1, protiv Tombensea, u Muriaeu, u prethodnom kolu. Tim iz Parane je i tako napredovao do 45 osvojenih bodova iz 12 pobeda, devet remija i devet poraza. Ipak, Londrina nije napustila petu poziciju, prvu van pristupne zone za Seriju A. Međutim, razlika u odnosu na Vaska, četvrtog i poslednjeg kluba u elitnom sastavu, porasla je na tri boda. Kao domaći tim, Londrina je deveta na rang po uspešnosti. Od 45 poena koliko je imala u opticaju na Stadionu kafe, osvojila je 27 iz sedam pobeda, šest remija i dva poraza uz 20 postignutih i 13 primljenih golova.

02.30: (2,20) Londrina (2,95) Ponte Preta (3,50)

Trener Adilson Batista je pred ovaj meč pozvao navijače Londrine da podrže svoj tim u poslednjem delu Serije B. U borbi za pristup Seriji A, Tubarao ima četiri od narednih osam utakmica na svom terenu, počevši noćas od Ponte Preta, zatim Gremija, Sport Resifea i Ituana.

Uprkos dobroj kampanji, Londrina nije imala dobar odaziv navijača na Kafeu tokom čitave dosadašnje kampanje. U 15 domaćih utakmica, Tubarao je u proseku na tribinama beležio tek oko 1.950 gledalaca, što je treći najgori odaziv u Seriji B, odmah iza Novorizontina i Tombensea. Sa druge strane, efikasnost Londrine kao domaćeg tima bila je pozitivna sa sedam pobeda, šest remija i samo dva poraza od Vaska i lidera Kruzeira.

Prema internet stranici Infobola, i poznatog tamošnjeg fudbalskog prognostičara Tristaa Garsije, Tubarao ima 27% šanse za pristup u najviši rang takmičenja. Prema Departmanu za matematiku Federalnog univerziteta Minas Žerais (UFMG), koji se već dve decenije unazad bavi procenom i fudbalskom statistikom u zemlji, Londrina ima 30% šanse da se od sledeće sezone nađe u Seriji A.

Sledeći protivnik Londrine, Ponte Preta naizgled nema velike šanse za pristup i trenutno zauzima osmo mesto prvenstvene tabele. Sa 40 osvojenih bodova, njihova dosadašnja kampanja je deset pobeda, deset remija i deset poraza i njena distanca u odnosu na Vaska, klub koji je na četvrtom i poslednjem mestu pristupne zone, je osam bodova.

23.55: (2,20) Nautiko (3,05) Sampajo Korea (3,35)

Sa 27 postignutih i 26 primljenih golova na 30 mečeva, tim predvođen iskusnim stručnjakom Heliom dos Anjosom se ističe više po doslednosti u defanzivnoj fazi nego po mogućoj efikasnosti u fazi napada. U poslednjem kolu Serije B, Ponte Preta je na svom stadionu u Kampinasu ugostila Ituano, u meču koji je završen nerešenim ishodom 1:1.

Makaka je odigrala dva meča zaredom na stadionu Mojzes Lukareli i tom prilikom osvojila četiri boda. Domaći niz počeo je pobedom nad Sport Rsifeom od 1:0, koji se, kao i Londrina, i dalje nada da će preko Luke doći u pristupnu zonu Serije A. Protiv Ituana, u prethodnom kolu, Ponte Preta je remizirala 1:1. Kao posetilac, deluje loše. Makaka zauzima dvanaesto mesto na rang listi ove stavke. Od 45 bodova koliko je imala u opticaju, osvojila je tek 11 iz samo dve pobede, pet remija i osam poraza.

Približavamo se završnom delu Serije B i ova utakmica više određuje sudbinu Londrini, koja ima izglednije šanse u borbi za pristup Seriji A, nego Ponte Preti, koji je, sada se može reći i zadovoljna što se u ovom trenutku ne bori protiv ispadanja u Seriju C.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BRAZIL 2 - 31. KOLO

Utorak

Gremio - Sport Resife 3:0 (0:0)

/Tešeira 52, Leiva 59, Bitelo 74/

Sreda

Guarani - Novorizontino 2:0 (2:0)

/Isake 15, Juri 42/

Četvrtak

Kruzeiro - Vasko 3:0 (1:0)

/Mačado 25, Edo 60, Luvanor 86/

Petak

Vila Nova - CRB 1:0 (0:0)

/Neto 49 pen/

23.55: (2,20) Nautiko (3,05) Sampajo Korea (3,35)

Subota

02.30: (2,20) Londrina (2,95) Ponte Preta (3,50)

16.00: (1,92) Ituano (3,20) Bruske (4,00)

23.15: (1,43) Baija (4,00) Operario (7,50)

Nedelja

23.15: (2,10) Krisijuma (3,00) Šapekoense (3,70)

Utorak

01.00: (1,82) CSA (3,25) Tombense (4,50)

*** kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaBrazil 2Brazil Serija BLondrinaPonte Preta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara