Jegor Prucev, Sandej Adetundži i Hilal Sudani (©MN Press, ©AFP)
Jegor Prucev, Sandej Adetundži i Hilal Sudani (©MN Press, ©AFP)

Štajerski derbi sa Prucevim, Adetundžijem i Sudanijem

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 12:03

Celje dočekuje Maribor u derbiju 25. kola prvenstva Slovenije

Vreme je za 114. derbi Štajerske. Tenzija raste. Vodeće Celje dočekuje trećeplasirani Maribor u 25. kolu šampionata Slovenije (17.30). Grofovi su primetno usporili u drugom delu sezone, dok su Ljubičasti razočarali eliminacijom u osmini finala Kupa sredinom sedmice.

Celjani su očigledno već unapred ukalkulisali osvajanje šampionske titule, pošto su čelnici već govorili o učešću u Ligi šampiona, ali posao nije završen. Grofovi nisu na željenom nivou, mada ih i dalje hrabri sedam poena viška u odnosu na Olimpiju, prvog pratioca. Međutim, prošlonedeljni sudar sa Zmajčekima u Ljubljani završen je remijem 1:1, a potencijalni novi kiks protiv Maribora mogao bi da unese nemir.

Izabrane vesti

Strateg Celja Damir Krznar konstantno rotira sastav, a Sandej Adetundži je dobio još jednu šansu u vrhu napada. Ipak, stasiti Nigerijac pristigao zimus iz Čukaričkog, ni ovoga puta nije imao svoj dan i još čeka na prvenac u žuto-plavom.

Zanimljivo, jedini pogodak ove sezone Adetundži je postigao protiv Crvene zvezde na debiju 16. septembra, a ukupno je u prvenstvu i Kupu Srbije, odnosno Ligi konferencije, kao i šampionatu Slovenije odigrao 23 susreta. Nigerijski napadač tek treba da opravda očekivanja u redovima Grofova, gde se već etablirao Jegor Prucev, ofanzivni vezista iz redova srpskog prvaka.

17.30: (2,00) Celje (3,35) Maribor (3,50)

Prucev je ove sezone odigrao 19 mečeva u ligi za Celje, postigao je tri gola i upisao četiri asistencije, čime je naterao rukovodstvo Grofova da inicira pregovore o otkupu njegovog ugovora od Crvene zvezde.

S druge strane, Maribor je ostao bez šanse da osvoji bar jedan trofej ove sezone, jer u ligi ima veliki zaostatak za liderom. Prioritet Ljubičastih je da odbrane treće mesto, jer im Bravo, koji zaostaje samo dva koraka, diše za vratom.

Kormilar Maribora Ante Šimundža je u Kupu protiv Radomlja pružio priliku rezervistima, koji su igrom pokazali zašto sede na klupi. Vredi istaći Hilala Sudanija, koji je u drugoj prolećnoj utakmici postigao dva gola. Alžirski veteran postigao je i jedini gol u Kupu tokom nedelje, ali nije sprečio najgore. Nekadašnji golgeter zagrebačkog Dinama postigao je devet golova u šampionatu ove sezone.

Po povratku sa zimske pauze Celje je odigralo pet mečeva i ostvarilo dve pobede, a u poslednja dva duela je bez slavlja. Najpre je poražen na strani kod Domžala sa 2:1, a zatim je izvukao bod u Ljubljani sa Olimpijom. U međuvremenu, Maribor je u posle odmora upisao tri slavlja i remi, uz neuspeh u Kupu pre tri dana protiv Radomlja u Ljudskom vrtu. Sa 39 bodova Maribor je trećeplasiran, na poslednjem mestu koje garantuje izlazak na međunarodnu scenu, a devet koraka zaostaje za Olimpijom i 16 u odnosu na Celje, uz meč manje.

SLOVENIJA 1 - 25. KOLO

Subota

15.00: (1,55) Bravo (3,80) Aluminij (5,80)

17.30: (2,00) Celje (3,35) Maribor (3,50)

Nedelja

13.00: (2,70) Rogaška (3,20) Radomlje (2,50)

15.00: (5,80) Mura (3,80) Olimpija (1,55)

20.15: (3,40) Domžale (3,35) Koper (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1CeljeMariborSandej AdetundžiJegor PrucevHilal Sudani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara