https://twitter.com/FCKobenhavn
https://twitter.com/FCKobenhavn

Stamenić sa trofejem Kupa Danske stiže u Zvezdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 19:01

Kopenhagen slavio u finalu protiv Olborga golom Dioga Gonsalveša

Prvi od dva zadatka na putu ka duploj kruni Kopenhagen je odradio. Aktuelni prvak Danske slavio je u finalu nacionalnog Kupa protiv Olborga i tako došao do trofeja najmasovnijeg takmičenja u zemlji prvi put još od 2017. godine – 1:0 (0:0).

Iako ga samo gol razlika deli od toga da završi u zoni ispadanja, pružio je Olborg odličan otpor lideru danskog prvenstva. Ispotavilo se pak nedovoljan, pa su Crveni i drugi put u poslednje četiri godine ostali praznih ruku u finalu Kupa. Bez trofeja ih je ostavio strelac jedinog gola Diogo Gonsalveš, pristigao zimus u Kopenhagen iz Benfike za 2.000.000 evra.

Izabrane vesti

Deo šampionske ekipe bio je i od leta novi igrač Crvene Zvezde Marko Stamenić. Naviku konstantnog pobeđivanja i osvajanja trofeja kakvu neguju na stadionu Rajko Mitić, 21-godišnji vezista neće morati da stiče, već je ima. O tome govori i činjenica da će na stadion Rajko Mitić stići sa dva trofeja (prošle godine bio prvak Danske sa Kopenhagenom), možda i tri ukoliko uspe da se zadrži na vrhu tabele u preostala tri kola i odbrani titulu.

Stamenić je priliku dobio u završnih 20 minuta, da pomogne ekipi u odbrani minimalne prednosti stečene početkom drugog poluvremena. Tada je pomenuti Gonsalveš natrčao na odbijenu loptu na ivici šesnaesterca i savršeno pogodio dalji ugao. Bio je to njegov četvrti gol u isto toliko poslednjih utakmica u kojima se našao u protokolu.

GOL GONSALVEŠA POGLEDAJTE OVDE

Olborg je odgovorio desetak minuta kasnije. Lars Kramer je bio najviši u skoku posle kornera i glavom pogodio sa sedam metara, ali mu je gol poništen jer se njegov saigrač Pedro Fereira našao u nedozvoljenoj poziciji i omeo golmana Kopenhagena Kamila Grabaru da reaguje.

Kopenhagenu sada predstoje ključne bitke za odbranu titule. Ima bod više od Nordsjelanda, odnosno tri više od Viborga, a u preostala tri kola igra sa Orhusom, Viborgom i Randersom.




tagovi

Kup DanskeKopenhagenOlborgMarko Stamenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara