(©Starsport)
(©Starsport)

Stamenković: De Bjazi će dati sve od sebe da nas namuči, ključ u prvih 20 minuta

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 09:39

Iskusni golman otkrio šta čeka Orlove u Bakuu

Prve dve prepreke na putu do Katara su iza Orlova, pobeda nad Republikom Irskom (3:2) i remi sa Portugalijom (2:2) učinak su koji uliva optimizam, međutim ceokupan utisak će u ogromnoj meri zavisiti od rezultata Srbije na gostovanju Azerbejdžanu zakazanom za utorak od 18 časova.

Naši reprezentativci u Baku su otputovali kao favoriti protiv rivala koji je poražen od Portugalije na premijeri (0:1) i u prijateljskom susretu sa Katarom (1:2) tri dana kasnije, međutim tvrda igra izabranika iskusnog italijanskog stratega Đovanija de Bjazija u utakmicama prethodne nedelje poziva na oprez. Nova slika Orlova sa Piksijevim potpisom vratila je veru u nacionalnu selekciju i probudila optimizam, ali cena koju je Srbija plaćala u "malim" utakmicama razlog je zbog kojeg igrači Srbije ne smeju da se uspavaju na lovorikama, a da će domaćin dati sve od sebe da nam pomrsi račune upozorava i Saša Stamenković, golman sa višegodišnjim stažom u Azerbejdžanu.

Izabrane vesti

"Tri utakmice u nedelju dana predstavljaju težak posao same po sebi i zato je nezahvalno prognozirati rezultat. Naravno, zna se šta je moja želja. Ipak, De Bjazi će dati sve od sebe da taktički dobro postavi ekipu i siguran sam da će Azerbejdžan izaći sa sličnom strategijom kao u utakmici sa Portugalijom gde su uz malo sreće mogli do bodova. Mnogim reprezentacijama prave problem u prvih 15-20 minuta, to će biti važan period igre. Iz mog kluba je šest reprezentativaca i primetio sam da je njima, kao i ostalim igračima, veoma važno da odigraju dobro protiv Srbije i tako se iskupe za dva poraza na startu", rekao je iskusni golman Sabaha.

Reprezentativci Srbije na utakmici sa Portugalom, Foto: StarsportReprezentativci Srbije na utakmici sa Portugalom, Foto: Starsport

Čuvar mreže koji je u Srbiji ostavio zapažen trag među stativama Napretka i Crvene zvezde istakao je rezultate rada selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je u trci sa vremenom uspeo da igračima usadi timski duh i pobednički mentalitet. Na krilima kompaktne ekipe u prvi plan su na prethodna dva susreta izbili Aleksandar Mitrović i Nemanja Radonjić uz veoma raspoložene Tadića, Pavlovića i Vlahovića, a Stamenković pred novi izazov nije želeo da izdvaja pojedince i predviđa narednog junaka.

"Ostvarili smo dobar rezultat u prva dva kola. Takođe, igra je na visokom nivou s obzirom na vreme koje je selektor imao za rad sa igračima, najviše mi se sviđa što izgledamo kao kolektiv, a iz timske igre uvek iskoči pojedinac koji donese prevagu. Posle dužeg vremena reprezentacija nije samo 11 igrača, već podjednaku važnost imaju i oni fudbaleri na klupi. Svi igrači su sebe podredili kolektivu i rezultatu, bilo bi nepravedno da izdvojim bilo koga".

Iako ima reči hvale na račun svakog člana nacionalnog tima, osvajač dve državne krune sa Nefčijem, napravio je poseban osvrt na rekord Aleksandra Mitrovića koji je sa tri gola u prethodna dva duela došao do 39. pogodaka za reprezentaciju i tako na vrhu liste strelaca preuzeo prvo mesto od Stjepana Bobeka.

"Posle dužeg vremena imamo napadača koji igra onako kako nacija očekuje od njega. Čestitam mu i drago mi je jer je njemu posle Škotske i promašenog penala bilo najteže".

Neizbežan je bio i pogled ka golmanskoj poziciji gde se ustalio Marko Dmitrović, sjajni čuvar mreže Eibara koji je igrama privukao pažnju Sevilje, ali i šire fudbalske javnosti.

"Ne želim da se mešam u izbor golmana jer sam uveren da je gospodin Goran Čumić i više nego kompetentan za to. Ipak, Dmitrovića znam od malih nogu veoma mi je drago zbog njega, već duže vreme brani na nivou na kom nisu bili naši golmani ranije. Konačno imamo čuvara mreže na duže staze, uz to nema veće motivacije nego braniti za svoju zemlju", izjavio je Stamenković.



tagovi

reprezentacija AzerbejdžanaSaša StamenkovićĐani De BjaziDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara