Radost Antverpena (©Reuters)
Radost Antverpena (©Reuters)

Standard zgromljen, Cimirot pocrveneo, Van Bomel pronašao žicu Jansenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 16:07

Pol Onuaču dobio društvo na vrhu liste strelaca belgijske Župiler Pro lige

Kad ne znaš šat ćeš – pozovi svoje u pomoć. To je Mark van Bomel i učinio kada je stupio na dužnost i prihvatio ponudu Antverpena. Jedan od prvih poteha Holanđanina bio je angažovanje sunarodnika, privoleo je Vinsenta Jansena da se vrati u Evropu i okuša sreću u belgijskom šampionatu.

Pola godine kasnije holandski centarfor je najbolji strelac Župiler Pro lige! Pol Onuaču dobio je nozbiljnu konkurenciju za zlatnu kopačku u Belgiji. Pronašao je žicu Mark van Bomel sunarodniku, a Jansen se nije pokajao što je napustio Meksiko. Em je bliže domovini, em trese mreže kao lud. Spakovao je dva gola Standardu, razmontirao mu odbranu i poveo Antverpen do trećeg mesta – 4:1 (3:1).

Izabrane vesti

Drugi put u mesec dana Antverpen je zgromio tim iz Liježa. Dva puta ga je ispraćao sa četiri gola! Prvo u Kupu Belgije, sada u prvenstvu. I udario je jake temelje za ulazak u šampionski plej-odf. Ko zna, možda i nešto više… Mada, ne deluje da iko može zaustaviti Genk ove sezone, ali vrebaće Union i Antverpen šansu. Možda im se i ukaže u doigravanju.

Standardu predstoji rvanje sa Klub Brižom i Gentom za to četvrto, poslednje, mesto što vodi u najkvalitetniji plej-of. Ne obuzda li norveški stručnjak Roni Deila svoje izabranike, teško će ga dohvatiti. Osmi put ove sezone Standard je dobio crveni karton. Gojko Cimirot je početko drugog poluvremena zbog povlačenja dobio drugi žuti karton i ubio svaku nadu gostiju da mogu da anuliraju dva gola zaostatka.

Vinsent Jansen je golovima otvorio i zatvorio utakmicu, stigao je do “kote 14” i poravnao se sa Polom Onuačuom. I nije jedini iz Antverpenove holandske kolonije što je živnuo. Jirgen Ekelenkamp je namestio gol Arbnoru Muji, a Standardov defanzivac Mervil Bokari traljavom intervenicijom pokopao tim iz Liježa. Uzalud je bilo radovanje posle pogotka Stivena Alzatea...

BELGIJA 1 - 22. KOLO

Subota

Varegem - Vesterlo 1:1 (0:1)

/Fosen 72 - Nojštater 9/

Mehelen - Kortrajk 3:2 (2:1)

/Storm 37, Mrabti 45+3, Ngoj 73 - De Neve 33, Kadri 57/

Ostende - Serkl Briž 1:2 (0:1)

/Embrouz 66 penal - Ueda 24, Hotić 90+1/

Union Sen Žiloaz - Leven 1:0 (0:0)

/Nilson 77/

Nedelja

Antverpen - Standard 4:1 (3:1)

/Jansen 8, 87, Muja 29, Bokardi 42ag - Alzate 40/

Seren - Anderleht 0:1 (0:0)

/Strojkens 76/

Klub Briž - Šarlroa 2:2 (1:2)

/Lang 45+2pen, Skov Olsen 50 - bađi 13, Mehele 16ag/

21.00: (3,25) Sint Trojden (3,10) Gent (2,35)

Odloženo

Epen - Genk

***kvote su podložne promenama



tagovi

Standard LiježAntverpenŽupiler Pro ligaVinsent Jansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara