Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Stanković: Ben je naš prvi špic, znam šta ću tražiti od Kange u defanzivi

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.08.20. | 12:41

„Za ofanzivu se ne sekiram“, poručio šef stručnog štaba crveno-belih uoči duel sa Evropom (utorak, 21 čas)

Perfektan start u prvenstvu Dejan Stanković i njegov stručni štab imaju šansu da oplemene još jednom sigurnom pobedom. Navijači su ubeđeni da Evropa sa Gibraltara neće predstavljati ozbiljniju prepreku za srpskog šampiona u novoj misiji na sceni Starog kontinenta. Odnosno da će Crvena zvezda već sutra oko 23 časa biti za mali korak bliža krajnjem cilju – jeseni u Evropi.

Izabrane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković uoči prve međunarodne utakmice ove sezone bio je direktniji nego inače. Istakao je da će poziciju napadača zauzeti El Fardu Ben, reprezentativac sa Komorskih Ostrva i strelac dva gola u sudaru sa Spartakom. Posebno što su Boaći i Pavkov dugo bili van takmičarskog ritma.

„To su naši igrali, računam na njih (Boaći i Pavkov prim. aut.). Međutim, u ovom trenutku prednost imaju Ben i Tomane. Portugalac je stisnuo zube tokom susreta sa Spartakom, imao je hematom, ali je ušao i napravio razliku. I to u pravom trenutku, kada smo počeli da se povlačimo. Zasad je Ben prvi špic. Imao je baš punu utakmicu u petak. Dao je dva gola, promašio penal, napravio penal. Baš ga je bilo puno u igri“, poručio je Stanković.

Vrlo kontradiktorne informacije dolazile su ovih dana iz Ljutice Bogdana. Trener Dejan Stanković je u četvrtak rekao da Uprava radi na dovođenju Makede, da bi samo 48 sati kasnije stiglo saopštenje da u ovom trenutku crveno-beli ne traže novog špica.

„Moram da se koncentrišem na ono što imam. Ne pričamo sad o prelaznom roku, ne bih da trošim energiju na takve stvari. To je živa stvar. U jednom trenutku transfer može da bude baš blizu, a u drugom daleko“, diplomatski je odgovorio Stanković.

Ostavio je malu dilemu kada je u pitanju potencijalni nastup Gelora Kange.

„On je pismen i edukovan igrač. Tačno znam gde ga vidim i šta očekujem od njega. Posebno kada je reč o defanzivi. Za ofanzivu se ne brinem. Znate i sami“.

Crvena zvezda teško da je mogla da zamisli bolji početak sezone. Međutim, Evropa će biti ozbiljno merilo.

„Uvek sam spreman za sutra. Imamo zasad četiri od četiri. Protiv Spartaka smo videli gde škripi. Sad krećemo u nešto za šta se živi. Ne potcenjemo prvenstvo, ali mnogo je lepo i slatko kada se priča o evropskim utakmicama. Jedan ozbiljan cilj je pred nama. Siguran sam da smo spremni. Nema opuštanja. Neka pristup bude onakakv kakav zahteva klub kao što je Zvezda i njeni navijači. Imam slatke muke, mada mi ne bi bio problem da moram ponovo da stavim dvojicu bonus igrača. Zvezda mnogo ulaže u omladinsku školu“.

Bilo je trenutaka u sudaru sa Spartakom kada je Crvena zvezda pošteno patila. Subotičani su svih 90 minuta izazivali odbranu srpskog šampiona.

„Bilo je grešaka, sve se to popravlja radom i koncentracijom. Igračima je sve bilo jasno na terenu. U pitanju je gard. Moramo stalno da budemo u Gardu. Ako spustimo ruke, možemo da odemo u nokdaun. Videli smo šta valja popraviti. Kroz takve utakmice se raste. Ne bi valjalo da je baš sve perfektno“.

Imaju dovoljno podataka u Crvenoj zvezdi o prvom rivalu.

„Gledali smo Evropu. Mada je tamo u martu sve stalno. Igrali su neke prijateljske utakmice. Nešto smo našli, nešto nismo. Spremni smo, od nas sve zavisi“, kratak je bio Stanković. 


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara