Čari FA kupa: Dođeš da vidiš Runija, vidiš Luka Šoa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.03.20. | 22:33

Mančester junajted preko Derbija do četvrtfinala FA kupa

Bile su sve oči uprte u Vejna Runija – nije da nije vremešni as namučio bivši klub, posebno pokušajima iz slobodnih udaraca – govoriće se o dvostrukom strelcu Odionu Igalu, ali je poslednji susret osmine finala FA kupa iznedrio neočekivanog junaka. Luk Šoje  na Prajd parku podsetio na fudbalera kakav je bio pre šest sezona, kad ga je Mančester junajted kupio zbog dobrih igara u dresu Sautemptona, postaravši se da Crvene đavole neokrznute sprovede do naredne runde i ostavi u trci za Vembli. Gol i asistencija 24-godišnjeg levog beka doneli su gostima sa Old Traforda ne samo pobedu, nego i povoljan ambijent za pripremu gradskog derbija sa Sitijem, kroz tri dana – 3:0.

Kompletan posao na terenu člana Čempionšipa favort je završio u razmaku od osam minuta. Koliko god ove sezone bio ranjiv, a u odbrani i bušan, za Derbi je, ipak, klasa. Videlo se od starta da Mančester kontroliše situaciju i da je pitanje trenuta kad će savladati Kelea Rosa. Ruku na srce, kod svih pogodaka imao je nesebičnu pomoć odbrane domaćeg tima i naklonost Fortune da mu se lopta odbije, ali koliko je napadao apsolutno je zaslužio da zakaže duel sa Noričem 21. marta.

Izabrane vesti

Ako Luk Šo zadrži ovakvu formu do susreta na Kreou rodu ne bi trebalo da bude problema za večeras spokojnog Olea Gunara Solskjera, jer je povremeni engleski reprezentativac bio neuhvatljiv za odbranu Derbija. Najpre u 33. minutu, kad je povukao napad levim bokom i imao sreću da mu lopta „sedne“ posle neuspelih pokušaja Igala i Bruna Fernandešaza tek drugi gol u dresu Mančstera, s tim da i nije njegov posao da trese mreže – a onda u 41. još jedan prodor, koji je posle bilijara u kaznenom prostoru u dupliranje prednosti pretvorio novajlija iz Kine.

Da je željan igre, Nigerijac je potvrdio sredinom drugog poluvremena, podmetnuvši nogu na ubacivanje Huana Mate, potvrdivši da mu samo valja dati šansu. Jer, bio je starter i protiv Klub Briža u Ligi Evrope i postigao je gol, a večeras se drugi put našao prvih 11 Mančestera i podebljao konto. Taman da nagovesti kako, koliko-toliko, može da odmeni povređenog Markusa Raforda. Naravno, pravi ispit mogućnosti Igala i ostale Solskjerove fudbalere čeka u nedelju, u gradskom derbiju sa Sitijem.

Možda baš za taj meč Ole Gunar Solskjer čuva Nemanju Matićasrpski internacionalac presedeo na klupi, pošto su šansu na pozicijama zadnjih veznih dobili Skot Mektomini i Brazilac Fred – ali je za Junajted najbitnije što je u kombinovanom sastavu (izostali De Hea, povređeni Megvajer, zatim Van Bisaka, Džejms, a ušao Marsijal) i minimalan utrošak energije primorao Vejna Runija da u prvom susretu sa klubom u kome se proslavio bude taj koji će da čestita.

FA KUP - OSMINA FINALA 

Ponedeljak

Portsmut - Arsenal 0:2 (0:1)
/Papastatopulos 45+4, Nketija 51/

Utorak

Čelsi - Liverpul 2:0 (1:0)
/Vilijan 13, Barkli 64/

Vest Bromvič Albion - Njukasl 2:3 (0:2)
/Filips 74, Zohore 90+3 - Almiron 33, 45+1, Lazaro 47/

Reding - Šefild Junajted 1:2 (1:1, 1:1)
/Puškaš 43pen - Mekgoldrik 2, Šarp 1'5+1/

Sreda

Šefild Venzdej – Mančester Siti 0:1 (0:0)
/Aguero 53/

Lester – Birmingem 1:0 (0:0)
/Pereira 82/

Totenhem – Norič 2:3 (1:0, 1:1, 1:1)
/Vertongen 13 – Drmić 78/

Četvrtak
Derbi – Mančester junajted 0:3 (0:2)
/Šo 33, Igalo 41, 70/

PAROVI ČETVRTFINALA, 21. MART

Šefild junajted – Arsenal
Njukasl – Mančester Siti
Norič – Mančester junajted
Lester – Čelsi

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara