©MN Press
©MN Press

Stanković kapitenski! Gol u 90+6 za veliki povratak protiv domaćina

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 14:21

Orlići nadoknadili dva gola zaostatka protiv Slovenije i došli do boda koji bi mogao da bude presudan u plasmanu na EP

Kadetska reprezentacija Srbije napravila je mali, ali vrlo značajan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Izraelu. Orlići su uspeli da nadoknade dva gola zaostatka protiv domaće Slovenije i zasluženo osvoje bod koji ih je ostavio na deobi prvog mesta u grupi 7. Borbena ekipa Radovana Krivokapića do izjednačenja je stigla u šestom minutu nadoknade utakmice, zahvaljujuću golu kapitena Aleksandra Stankovića, najmlađeg sina trenera Crvene zvezde i proslavljenog srpskog reprezentativca - 2:2 (1:0).

Srbija je u finišu utakmice nagrađena za veliki broj prilika i opasnih pokušaja pred golom Lukasa Tomažića. Orlići su imali 16 udaraca ka golu protivnika (Slovenija sedam) i čak 11 kornera, što dovoljno govori da je gol domaćina u Radencima bio pod ozbiljnom opsadom. Slovenci su ipak u idelnim trenucima utakmice postizali golove. Tine Čuk je doveo selekciju Aleksandra Radosavljevića u vođstvo u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, a već u 53. minutu prednost domaćina je duplirao Oskar Kvaternik.

Izabrane vesti

Krivokapić je uspeo da razmrda ekipu u nastavku. Još na poluvremenu je ušao heroj iz utakmice sa Turskom, Jovan Šljivić, a kasnije i Stefan Džodić i Mateja Radonjić. Paniku u redovima Slovenaca golom u 84. minutu stvorio je Milan Majstorović, u drugom minutu nadoknade isključen je Beno Selan, a Srbija je uspela da napravi dodatni pritisak i na kraju preko Aleksandra Stankovića stigne do vrednog boda.

Orlovi u poslednjem kolu igraju protiv Velsa, koji je na startu poražen od Slovenije sa 0:5. Eventualna pobeda u poslednjem kolu možda ne bi bila dovoljna za prvo mesto, ali bi sigurno odvela Krivokapićev tim među sedam najboljih drugoplasiranih timova u osam kvalifikacionih grupa. Kadeti Srbije bi tu možda mogli da se nađu i u slučaju nerešenog rezultata, odnosno pet osvojenih bodova, ali je pobeda najsigurniji put do Izraela.

GRUPA 7, drugo kolo:

Slovenija – Srbija 2:2 (1:0)

/Čuk 45+3, Kvaternik 53 - Majstorović 84, Stanković 90+6/

16.00: Turska - Vels



tagovi

Aleksandar Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara