Foto: AFP
Foto: AFP

Stanković: Morati je sve radio srcem, brojke ništa nisu menjale

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 14:45

Trener Crvene zvezde i bivši igrač milanskog Intera govorio je u dokumentarcu o bivšem predsedniku Neroazura Masimu Moratiju

Devet godina je branio boje Intera, upisao 326 nastupa za Neroazure i postigao 42 pogotka. Osvojio je sa klubom sa Đuzepe Meace pet titula u Seriji A, četiri trofeja u Kupu Italije, isto toliko i u Superkupu, kao i Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo (2010. godine). Danas je Dejan Stanković legenda milanskog kluba. Zato dokumentarac o Masimu Moratiju nije mogao da prođe bez proslavljenog srpskog reprezentativca i od pre dve godine šefa struke Crvene zvezde. Prisetio se član Interove Kuće slavnih jednog razgovora sa bivšim predsednikom i pregovora o novoj saradnji.

Izabrane vesti

"Kada sam produžio ugovor, otišao sam kod njega. Razgovarali smo standardno uz kafu i cigarete. Nije bilo lepo, ali kada bismo pričali o pravim stvarima, on se uvek trudio da nam stavi do znanja da je predsednik. Pričali smo o fudbalu, privatnim stvarima, porodicama, svemu. Na kraju bi samo uzeo parče papira i napisao četiri godine, dodao svoje inicijale, prosledio mi ga i upitao: Okej?. Bez gledanja, stavio sam papir u džep i rekao mu: U redu je predsedniče".

Govorio je Stanković i o načinu na koji je Masimo Morati funkcionisao, sa koliko emocija je obavljao stvari, što su cenili svi u klubu.

"Radio je sve srcem, brojke ništa nisu menjale. Njegovi potezi, ljubav prema igračima i dresu su uvek bili neverovatni".

Morati je Inter preuzeo 1995. godine od Ernesta Pelegrinija. Osvojio je pet vezanih titula u Seriji A (od 2006. do 2010. godine, što je u to vreme bio rekord), brojne trofeje u kupovima, a na čelu kluba je bio i tokom osvajanje istorijske triplete 2010. godine. Inter je pod njegovim vođstvom postao prvi italijanski tim koji je u jednoj takmičarskoj godini osvojio tri trofeja. Procene su da je potrošio 1.500.000.000 evra iz svog džepa na transfere. Doveo je na Meacu 1997. godine Ronalda, u tom trenutku najboljeg igrača na svetu. Dve godine kasnije izdvojio je svetski rekord za Kristijana Vijerija (48.000.000 evra), a tokom njegove vladavine dres Neroazura branile su i zvezde svetskog fudbala poput Robeta Karlosa, Ernana Krespa, Adrijana, Ivana Zamorana, Maikona, Roberta Bađa, Zlatana Ibrahimovića, Luisa Figa, Patrika Vijere, Samuela Etoa, Alvara Rekobe, Veslija Snajdera, pa i Dejana Stankovića. Kritikovan je zbog čestih otkaza trenerima. Nakon prodaje kluba 2013. godine ostao je počasni predsednik kluba. Pet godina kasnije izgubio je tu privilegiju, ali je ostao deo savetodavnog odbora.



tagovi

Dejan StankovićMasimo MoratiInter Milan

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara