Stanković odabrao za narednu sezonu: 4-4-2! Stvara se tandem Nikolić - Sanogo

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.05.20. | 09:29

Trener crveno-belih želi da modifikuje način igre u bližoj budućnosti

Titula je praktično u džepu, pokušaće Dejan Stanković u bližoj budućnosti da osvajanjem kupa stigne do prve duple krune u samostalnoj trenerskoj karijeri. Međutim, kratkoročni ciljevi nisu jedine profesionalne obaveze koje su u mislima nekadašnjeg veziste Intera i Lacija. Pauza izazvana pandemijom virusa korona pomogla je Dejanu Stankoviću da iznalizira dosadašnji put na klupi crveno-belih i donese neke bitne odluke.

Naime, kako se može čuti u okruženju najvećeg srpskog stadiona trener Crvene zvezde odlučio je da modifikuje način igre u narednoj sezoni. I da mu formacija sa dvojicom napadača bude primarna u velikom broju mečeva. Upravo, takva Stankovićeva razmišljanja usmeriće aktivnosti sportskog sektora Crvene zvezde u narednom prelaznom roku. U prvim mečevima na klupi crveno-belih naslednik Vladana Milojevića je igrao sa usamljenim Boaćijem ili Pavkovom u špicu, ali je u poslednje dve utakmice postrojavao tim u formaciju 4-4-2. Bili su to trenuci igračkog vaskrsnuća Portugalca Tomanea, koji je posle promašenog penala u Pireju bio u svojevrsnoj igračkoj depresiji. Videlo se to i tokom priprema u Turskoj, ali je u poslednje vreme značajno popravio status.

Izabrane vesti

TOMANE POPRAVIO STATUS

Sve ukazuje da će Tomane biti jedan od važnijih igrača u Stankovićevoj postavci za narednu sezonu. Posebno, što je nekadašnji član Tondele pokazao da može da bude koristan i ubojiti kada ima još jednog napadača pored sebe.

Na Marakani se nadaju da će uspeti da prodaju Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova i obezbede sredstva za angažovanje jednog ili dvojice napadača, koji bi mogli da im pomognu tokom evropskih kvalifikacija. Odavno je skautiran Anderson Silva iz Famalikaa, a jedna od Stankovićevih najvećih želja je mladi reprezentativac Srbije i član Mančester Sitija Slobodan Tedić. Iako svi na Marakani cene kvalitete Čukinog deta, postoje određena mišljenja da srpskom šampionu nije u interesu da razigrava tuđe igrače.

Stankovićeva ideja o promeni formacije mogla bi da značajno utiče i na izgled veznog reda. Vezista iz Obale Slonovače Seku Sanogo zbog povrede lože nije stigao da debituje u crveno-belčom dresu. Ipak, zbog iskustva i nesumnjivog kvaliteta Stanković i dalje veruje da će bivši član Jang Bojsa i Al Itihada biti jedna od ključnih karika u narednoj sezoni. Posebno u evropskim kvalifikacijama.

Sanogo bi trebalo da podigne nivo agresivnosti kompletnog tima, i još malo utiče na razvoj talentovanog Veljka Nikolića. Najavio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić potencijalnu prodaju mladog plejmejkera, ali bi Nikolić u evropskim kvalifikacijama trebalo da čini tandem u srcu manevra sa Sanogom. Imaće, dakle, nešto defanzivniju ulogu u odnosu na većinu mečeva u prvenstvu. Ali i tokom dana u mlađim selekcijama Nikolić je igrao na poziciji „osmice“. On bi praktično trebalo da nadomesti odlazak Njegoša Petrovića, momka koji bi, prema svim informacijama, trebalo da bude prvi prodat.


tagovi

Dejan StankovićTomaneVeljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara