Stanković otkriva: Spremali smo dva poluvremena, bilo bi amaterski da se zaustavim na ovome

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 21:15

„Dokle god možemo, idemo napred“, kaže mladi stručnjak

Crvena zvezda je pobedom u 164. večitom derbiju otišla večitom rivalu na nedostižnih 12 bodova prednosti, svega osam kola pre kraja prvenstvene trke.

Trener crveno-belih Dejan Stanković izuzetno je zadovoljan osvojenim bodovima, kao i načinom na koji je njegova ekipa stigla do trijumfa.

Izabrane vesti

„Kad se dobije dosta je lakše, ali da je bilo lako - nije. Imali smo dosta dilema, opet bih napravio iste odluke, verujem u moje momke. Bili smo spremni na rizik, spremali smo dva poluvremena, što se videlo u drugom delu. Milunović je odradio jedan lagan trening pred meč. Uvek će biti emocija, čarki, sreće i tuge. Zbog toga trebamo da čuvamo derbi“, rekao je Stanković.

Da li je bitka za titulu i definitivno rešena?

„Ja sam neko ko je realan. I plus devet je bilo mnogo, a 12 je više nego mnogo. Treba da napravimo brejk, da se potvrdimo u narednoj utakmici. Imamo još jednu utakmicu u kupu, a onda nas čeka i finalna. Dali smo sebi za cilj da odradimo sve, da ne spuštamo gard. Znali smo da ćemo ući u rizik, znajući kako Partizan igra. Oni su izgledali dosta dobro, ali je drugo poluvreme bilo mnogo bolje“.

Stanojević je rekao da je pravilo bonus igrača besmisleno.

„Ne znam, ja sam trener, ne mogu da komentaršem pravilnik. Dobro je za razvoj, ali onda trojica ostanu u svlačionici na poluvremenu u derbiju. To treba da istrpiš duži niz godina da bi dalo rezultata, a kada dođeš na moje mesto onda te malo boli glava. Ima i za i protiv“.

Da li može bolje od svih rezultata koji su ostvareni u ovoj sezoni.

„Poznavajući te momke i svoj staf, bilo bi amaterski da se zaustavljamo. Ne znamo za granice, ogromna je prednost, treba da se desi čudo pa da izgubimo titulu. Imamo i kup, derbi je arhiviran od sutra, tako se radi na visokom nivou. Kada se sve slegne, idemo dalje, nećemo se zaustavljati na ovome, dokle god možemo idemo napred“.

Kakav je osećaj prvi put doći do pobede u derbiju kao trener?

„Osećam se fenomenalno, bilo mi je teško prvo poluvreme, nisam ga baš toliko teškog očekivao. Mnogo mi znači reakcija na poluvremenu, pogledali smo se u oči. Postoji način i na koji gubite utakmice. Nisam želeo na takav način da izgubim, mnogo mi znači. Bio sam možda aktivniji nego inače na terenu, srodio sam se sa ekipom i derbijem, željom da pobedim. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio. Za prvi posao imati Crvenu zvezdu nije tako jednostavno, a onda mi je puno srce kada se nešto ovako desi“.

Šta je lakše preživeti derbi kao igrač ili kao trener?

Mislim da se teže preživi kao trener – sto puta. Kad si igrač, akter si, ne vidiš sve šta se dešava. Na terenu je mnogo gore, ali i lepše kad se pobedi“.

Gelor Kanga je bio prelomni faktor meča.

„Mirnoća. I ako hoćeš da budem iskren - hrabrost. U prvom poluvremenu kao da nam je lopta bila vruća, sedam-osam neiznuđenih grešaka. Čitao sam da smo se opet posvađali, ali takva je odluka i zbog bonusa, dobili smo mirnoću, bio si konkretniji direkniji, taj prvi pas je bio miran“.

Borjan je ponovo bio pravi u ključnom trenutku.

„Oni su izvanredni u prekidima, izašao je na tri-četiri centaršuta i pokazao zašto je on kapiten. Imali su jednu šansu u drugom poluvemenu, skinuo je i svaka mu čast“.

Da li biste voleli Partizan u polufinalu kupa?

„Moraš da dobiješ dve utakmice da bi uzeo trofej. Ja ne bih otpisivao nijednu ekipu, jedna utakmica za trofej, to smo osetili i kroz kvalifikacije, ta jedna utakmica daje prednost autsajderima“, zaključio je Stanković.


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Stanković164. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara