Dejan Stanković (©MN Press)
Dejan Stanković (©MN Press)

Stanković otvoreno o Gavriću: Nije igrao jer nije zaslužio, sada se podiže

Vreme čitanja: 5min | pet. 19.03.21. | 19:17

Zvezdin trener zadovoljan partijom mladog krila protiv Voždovca

Dolaskom na klupu Crvene zvezde pre nešto više od godinu dana, Dejan Stanković je u vatru bacio Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Mladi vezisti izborili su se za mesto u startnoj postavi, međutim, Gavrić je tokom zime pao u drugi plan. Dobijao je šansu, ali dosta manje nego ranije, pa je tek u ponedeljak protiv Voždovca odigrao više od jednog poluvremena (zamenjen u 80. minutu).

Protiv Zmajeva bio je inspirisan kao nekad i dobru igru začinio pogotkom, prvim od novembra i identične pobede nad Radnikom (4:1).

Izabrane vesti

NEDELJA, 19.00: (1.10) CRVENA ZVEZDA (11.0) MLADOST (19.0)

Uoči subotnjeg duela protiv Mladosti iz Lučana jedno od pitanja odnosilo se na formu Željka Gavrića, odnosno šta je bio problem pa nije imao minutažu kao ranije.

"To morate Gavru da pitate gde je bio problem i zašto nije igrao. Ja sam sa igračima direktan i korektan, uvek im govorim istinu. To možete njega da pitata, a ako bude dao neki drugačiji odgovor od mog, onda nismo na istom putu. Ali neće vam dati. Trebalo je da radi, da se podigne u formi kako mentalno tako i fizički, zna on i sam. Prezdadovoljan sam kako je to izgledalo protiv Voždovca. Tako treba Gavra da izgleda, tako je izgledao kada sam došao u klub, bio standardan. Sve momke nazivam standardnim i onda idemo po zaslugama. U momentima kada Gavra nije igrao nije zaslužio da igra, sada se polako podiže, sigurno će imati veću minutažu, tako klasifikujem stvari", objasnio je Stanković.

Zvezdin trener protiv Mladosti neće moći da računa na Sekua Sanoga koji se oporavlja od virusa korona i Milana Rodića koji je suspendovan zbog žutih kartona. Dijego Falčineli se protiv Voždovca vratio u tim posle korone, a u subotu bi s klupe mogao da uđe i oporavljeni Filipo Falko.

---------------------------------------------------

 * Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

---------------------------------------------------

"Dijego nije spreman za 90 minuta, to je sigurno posle svega što je prošao. Opet napominjem da nam je zdravlje igrača na prvom mestu. Nemam ja ništa od toga ako ću njega da gurnem u vatru i da se momak povredi zato što nije spreman i nije prošao trenažni ciklus. Mi hoćemo da istrpimo nekoga ko se vraća, ali mora da stekne kondiciju i bude stopostotno spreman da odgovori zadatku", istakao je Stanković.

Aktuelna generacija crveno-belih trenutno je na 74 gola u Superligi Srbije. Do kraja sezone ima još 11 utakmica, pa je realno očekivati da ekipa dođe do rekornih 100 pogodaka. To, ipak, ne zanima previše Dejana Stankovića.

"Nije mi to bitno, bitno mi je da ova generacija bude upamćena po onome što će ostaviti iza sebe, da li će to biti golovi, pobede, titule se broje. Titula je nešto zbog čega ulaziš u istoriju Crvene zvezde, na taj način se upisuješ zlatnim slovima u istoriju kluba, to će se pomenjiti, kao što se pominju titule osvojene godinama unazad, svi uspesi Crvene zvezde ostvareni u decenijama za nama. To je lepo i to treba da se zapiše, da li ćemo mi imati 100 ili 10 golova i uzeti titulu to ne menja stvari. Pred početak prvenstva postavimo ciljeve, a to su prvenstvo, grupna faza evropskog takmičenja i kup, ne spremam rekord, dve ili tri utakmice u sezoni, spremam 60, tačnije koliko god ih ima i težim ka ostvarivanju ciljeva. Sutrašnja utakmica i bilo koja sledeća je samo jedna karika u lancu uspeha koji mi želimo da napravimo i dođemo do zacrtanog cilja. Kako ćemo i šta ćemo potpuno je nebitno, bitna je titula, Evropa, kup, to su ciljevi ne samo jedna utakmica".

Ponovio je Zvezdin strateg da mu je svejedno hoće li njegov tim igrati lepo ili ne, sve dok pobeđuje.

"Tri boda su najbitnija, način na koji ćemo stići do njih nije bitan. Rekao sam i pred utakmicu koju smo igrali protiv Voždovca da me ne zanima da li će biti lepo ili ružno, na kraju je bilo lepo. Dosta zavisi i od dana, protivnika i još mnogo faktora. Težićemo ka perfekcionizmu, lepoti, efikasnosti, ali i 1:0 donosi tri boda. Ne postavljam sebi mnogo pitanja kako će to da izgleda, želim samo da to budu tri boda i ništa drugo me ne zanima".

Posle utakmice sa gostima iz Lučana sledi pauza, a onda gostovanje u Kruševcu, pa Večiti derbi.

"Dosta dugo se razmišlja o mini-odmoru, međutim to ne menja planove, ne može da promeni naše planove. Razmišljali smo o odmoru i pre 15 i pre 10 i pre sedam dana zato što igramo na svaka tri dana. Sigurno da momci daju sve od sebe, koncentrisani su, fokusirani, tražim sutra još jedan napor, da izguramo to kako treba i kako smo zacrtali. Posle toga imaju zasluženih par dana predaha, kada će moći da se dobro odmore i mentalno i fizički, ali i da se pripreme za ono što sledi, a to je naše finale", naglasio je Stanković.

---------------------------------------------------

* Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---------------------------------------------------

Za kraj, bilo je reči i o praznim tribinama koje su vremenom postale uobičajena pojava u fudbalu zbog opasnosti od zaraze virusom Kovid-19.

"Mnogo puta sam ponovio da mi je veoma žao što se polako navikavamo na prazan stadion. Fudbal se igra prevashodno zbog navijača. Mislim da ovaj fudbal koji mi igramo bi mnogo prijao navijačima Crvene zvezde i da im i ovako prija, oni vole takav fudbal, napadački, sa dosta golova. Vole da vide hrabru ekipu, entuzijazam, konkretnost, direktnost, organizovanost, to je ono što čini tim ove Crvene zvezde jakim. Siguran sam da su navijači ponosni na ove momke koliko sam i ja", zaključio je šef stručnog štaba crveno-belih.


tagovi

Dejan StankovićŽeljko GavrićDijego FalćineliFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara