Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Stanković pred Tiranu: Kada bih mislio da će biti kraj sveta ako izgubimo, onda bih sebe nazvao gubitnikom

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 19:43

"Fudbal se igrao mnogo pre ove utakmice, igraće se i posle"

Crvena zvezda sutra od 20 časova gostuje Tirani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ekspedicija crveno-belih je stigla u glavni grad Albanije, a novinarima se obratio i trener Dejan Stanković.

Želeo je strateg tima iz Ljutice Bogdana da smanji tenziju pred sutrašnji okršaj i istakao je da se fudbal igrao i pre ovog meča, a da će se igrati i posle, te da nije smak sveta čak i ukoliko bi Zvezda izgubila utakmicu.

Izabrane vesti

"Imamo tim koji se brzo prilagođava, potrebno nam je strpljenje, naš cilj je pobeda. Došli smo ovde da igramo fudbal i ništa više, ne zanimaju me druge stvari. Ako mislim da će biti kraj sveta ukoliko izgubimo utakmicu, onda bih sebe nazvao gubitnikom. Fudbal se igrao mnogo pre ove utakmice, igraće se i posle. Žao mi je što neće biti navijača, oni su važan deo fudbala. Nadam se da ćemo se vratiti u normalu što pre", rekao je Stanković.

Naravno, jasno je i da će ova utakmica nositi određene tenzije koje nemaju veze sa sportom i fudbalom, a Stanković ističe da je on trenerski deo odradio i da je analiza Tirane odrađena.

"Ne možemo da pobegnemo od toga. Analizirali smo protivnika, pripremili se mentalno. Nadam se da smo spremni za utakmicu na pravi način. Tirana je naš rival, tako je žreb odlučio. Mislim da sad dovoljno znam o igri Tirane. To je dobro organizovan tim, vrlo dobra ekipa”.

Čak su ga i neki navijači u Tirani pozdravili, očigledno zbog privrženosti Interu za koji je Stanković uspešno nastupao.

“Nisam osetio nikakav pritisak ovde. Spremni smo na svaki scenario na terenu. Ne znam mnogo o albanskom fudbalu. Znam da su selektori bili Panući i De Bjazi, znam takođe i neke albanske fudbalere koji igraju po Evropi, to je sve”.

Crveno-beli su već imali priliku da oprobaju travu na stadionu na kom će se igrati. Igra se jedna utakmica, ulog je veliki...



tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara