Aleksandar Stanković (©Starsport)
Aleksandar Stanković (©Starsport)

Stanković sa skraćenim rosterom stiže na megdan Zvezdi: Nisam neko ko se plaši

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.03.23. | 15:36

"Iako znam šta je bilo u prethodnim mečevima, ne želim da razmišljam o takvom scenariju. Imam dobru grupu, pokušavamo da se baziramo na pozitivne stvari", istakao je strateg Novog Pazara pred gostovanje šampionu Srbije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Sa skraćenim rosterom, svesni težine izazova i ubedljivih poraza minulog proleća na "Rajku Mitiću" na oba domaća fronta, ali i željom da se posle 26. kola Mozzart Bet Superlige zadrže u zoni evropskih kupova, Pazarci putuju na megdan petostrukom uzastopnom prvaku Srbije (nedelja, 16.00 – Arena 1 Premium).

Izabrane vesti

Uoči gostovanja Crvenoj zvezdi, visoka peta pozicija na tabeli i brojka 44 u skoru dodatno obavezuje četu Aleksandra Stankovića, koja je osvojila 13 od mogućih 18 bodova u nastavku prvenstva i iz kola u kolo smenjuje sa Vojvodinom na koti vrednoj kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Možete čuti u sportskim krugovima da je to najlakša utakmica, ali ja mislim da je to prilika da se izmerimo sa jako kvalitetnim protivnikom, koji će, gotovo je izvesno, odbraniti titulu prvaka. Nisu izgubili u prvenstvu. Sve to govori o njihovom kvalitetu. Probaćemo da prikažemo ono što najviše radimo na treningu, da budemo ono što smo bili i da svakom meču pristupimo kao velikom iskustvu i izazovu. Nadam se da ćemo biti konkurentni, videćemo da li pet minuta ili 55 minuta. Bitno je da ne menjamo neku našu rutinu, da se ne uplašimo od Crvene zvezde. Sportisti u sebi moraju da imaju tu dozu drskosti i veliku želju, što ne sumnjam da će biti slučaj. Svako želi da se protiv šampiona pokaže u najboljem izdanju, ali potrebni su mirna glava, fokus i koncentracija. Verujem da će biti padova i kod crveno-belih, da ćemo barem jednom do dva puta imati priliku da ih ugrozimo. Moramo to da iskoristimo, da pokušamo da postignemo gol. To je ono što bih voleo", otvorio je Stanković redovno druženje sa medijima.

Već je navikao da sastavlja tim bez Nenada Gavrića (mononukleoza) i Bojice Nikčevića (povreda stopala), ali situacija je sada još delikatnija.

"Miloš Filipović je protiv Radničkog 1923 ušao sa klupe rovit, a potom se požalio na još intenzivniji bol u međurebarnim mišićima. Nije trenirao ove sedmice, pa ne verujem da će biti u kombinaciji. Videćemo stanje Filipa Kljajića, koji je dobio nezgodan udarac na treningu", s prstom na čelu priča Stanković.

Bez postignutog gola, Pazarci su primili 13 komada na poslednja dva meča u Ljutice Bogdana, pet u prvenstvu i osam u Kupu Srbije. Strateg Plavih tvrdi da ga ne opterećuju neprijatna iskustva iz sezone 2021/22, kada je na pazarskoj klupi sedeo Tomislav Sivić.

"Nisam neko ko se plaši. Ne želim da mislim o takvom scenariju, iako znam šta je bilo u prethodnim mečevima. Imam dobru grupu, pokušavamo da se baziramo na pozitivne stvari. Lako je spustiti glavu i predati se unapred. Nemam to u sebi, nisam takav tip. Ne bojim se i ne razmišljam šta će biti kasnije. Probaćemo da se nametnemo, videćemo u kojoj meri. Želimo da naš grad i klub prezentujemo u najboljem svetlu", kaže Stanković.

Njegov kolega i prijatelj Žarko Lazetić pre tri dana herojski se isprsio Crvenoj zvezdi, uprkos porazu TSC-a i Bačkoj Topoli (1:2). Možda bi nešto moglo i da se "prepiše"...

"Što se naših filozofija tiče, u nekim stavkama smo slični, negde se razlikujemo. Pre svega, Lazetić ima prednost po pitanju kontinuiteta u klubu, gde je namestio neke stvari, birao igrače. Pojedine stvari mogu da se iskoriste, probaćemo sa trenutno dostupnim igračima da se namestimo i kaznimo mane Crvene zvezde. Videli smo kako je TSC dolazio do nekih situacija zavisi, ali zavisi i od kvaliteta naših igrača. Ne treba, ipak, puno menajti to što smo do sada radili. Teško je odmah usvojiti nešto novo. Bitno je da ponavljamo ono što radimo od prvog dana mog dolaska", smatra šef struke Novog Pazara.

Štoper Numan Kurdić igrao je na "Rajku Mitiću" tokom prvog boravka u Novom Pazaru. Pre skoro tri godine, Zvezda je porazila tadašnju družina Kenana Kolašinca sa 3:0.

"Bilo je prvo kolo, pa odmah duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Druge su okolnosti bile, tek smo ušli u elitnu ligu. Stanje je sada potpuno drugačije. Borimo se za Evropu, dosta smo bolja ekipa nego pre tri godine. Idemo da odigramo kvalitetnu utakmicu, nećemo se predati. Naravno, očekujem ozbiljna iskušenja za našu poslednju liniju protiv najboljih igrača u ligi. Jako su kvalitetni u ofanzivi. Ko god bude činio našu odbranu, imaće dosta posla. Moraćemo da budemo na najvećem mogućem nivou", ceni Kurdić.

Bosanac na šestomesečnoj pozajmici iz Molenbeka zadovoljan je partijama u plavom dresu, ali...

"Mislim da mogu još bolje. Želim to i hoću da odigram što više kvalitetnih utakmica, da pomognem Pazaru i sebi. I došao sam da budem što češće na terenu i da učestvujem u evropskom pohodu, ako to bude moguće", završava Numan Kurdić.


tagovi

FK Novi PazarAleksandar StankovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara