Stanković, Sanogo i Eraković (© Star sport)
Stanković, Sanogo i Eraković (© Star sport)

Stanković: Sanogo lider, Eraković duša od deteta; nemam vremena da se bavim saopštenjima

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.08.20. | 15:34

Trener crveno-belih najavio trening za sutra pre podne i jednu ili dve promene za duel sa Radničkim

Premijera protiv Novog Pazara je položena solidnom ocenom, tim Dejana Stankovića imaće priliku da u meču sa Radničkim iz Niša (sreda, 19 časova, TV Arena sport 1, B92) pokaže da svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje. I da je na dobrom putu da uhvati evropsku formu, što bi najviše radovalo navijače.

Trener Nišlija Radoslav Batak je najavio mešanje karata – kasnije modifikovao početnu izajvu - ali Radnički, ma u kom sastavu da izađe na travu najvećeg srpskog stadiona, sigurno je kvalitetniji od Novog Pazara. Svestan je toga i Dejan Stanković, koji je ponovo okupiran sopstvenim timom. I dalje Crvena zvezda ima brojne kadrovske probleme, čekaju se pojačanja, ali mladi stručnjak veruje da će pozitivan trend u igri, pokazan u sudaru sa slabašnim Pazarom, biti nastavljen u sredu. Tim pre što Zvezda u poslednjih 14 mečeva protiv Nišlija ima 13 pobeda.

Izabrane vesti

„Vratio nam se Njegoš Petrović, trenira sa ekipom, ako se bude dobro osećao počeće utakmicu. Ben je nastavio da trenira sa ekipom, za nekoliko dana konkurisaće sa startih 11. Svi su dobro, osim Milunovića koji je počeo da trčkara. Očekujem ga za pet, do sedam dana u procesu. Radnički je odigrao baš dobru utakmicu sa Metalcem. Verujem da će doći da nadigrava. Nas ne zanima da li će doći u najjačem sastavu. Znamo kako ćemo da igramo“, rekao je na početku obraćanja Dejan Stanković.

Crvena zvezda je već dobila neke automatizme u igri, iskristalisale su se prve opcije u ofanzivnom delu manvera, međutim, moguće je da će doći do određenih promena.

„Biće sigurno rotacija. Počeli smo pripreme pre 20 dana, još smo u procesu. Moramo da vidimo kako će se momci osećati dan utakmice. Imaćemo sutra lagan trening pre podne. Posle toga ćemo odlučiti“.

Nastavio je Seku Sanogo da pokazuje znake napretka. Jeste da Novi Pazar nije pravi reper, ali je bivši reprezentativac Obale Slonovače lagano izdominirao.

„Sačuvali smo ga. Dugo nije igrao. Rastao je iz utakmice u utakmicu, još od pripremnog perioda. Potvrdio je da je veliko pojačanje za Zvezdu. On se nikoga ne plaši, ne postoji iznenađenje za njega. Videćemo kako se oseća. Iskusan je, poznaje sebe i svoe telo. Pričaćemo posle prepodnevnog treninga i doneti odluku“, možda je Stanković otkrio da će sutra poštedi napora bivšeg člana Jang Bojsa.

Priča se o Zvezdinoj igri, ali i potencijalnim pojačanjima. Koliko ga je meč protiv Novog Pazara iskristalisao sliku?

„Ništa novo što nismo znali. Zadovoljan sam momcima, i kako rade i kako se ponašaju. Znam da neće biti opuštanja. Biće tek ozbiljnih rotacija, uskoro nas čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. I klub i ja znamo ideje. Ima vremena za merkato, trajaće do 30. septembra. Zadovoljan sam čime raspolažem“.

Lep debi za seniorski tim imao je i mladi Strahinja Eraković. Jedan od momaka od koga se očekuje da postane važan šraf u sistemu Dejana Stankovića.

„On je duša od momka, znam ga iz reprezentacije. Ista je generacija kao moj Filip. Sazreo je, pokazao koliko može protiv Novog Pazara. Vidim da je srećan i zadovoljan. Neće sutra početi meč, ali on je primer mlađim igračima kako treba da rade i da se ponašaju“.

Aktuelan je i Željko Gavrić, zbog sve glasnijih priča da će uskoro u Italiju.

„Vratio se posle povrede iz prošle sezone. Trenira odlično. Dugačak je merkato. Ne zna se šta će biti i da li će otići. On je igrač Crvene zvezde. Tako treba da razmišlja. Konkurisaće sigurno za sastav“.

Kratko je Zvezdin šef stručnog štaba prokomentarisao rat saopštenjima večitih rivala i tenziju u srpskom fudbalu.

„Imam toliko posla da se na obazirem. Nemam vremena za sporedne stvari“.

Crvena zvezda će za vikend saznati imena rivala u početnim kolima kvalifikacija za Ligu šampiona. Neki rezultati se nisu poklopili Crvenoj zvezdi, ali se Stanković nada će Juventus i Barselona poslati crveno-bele u drugo kolo kvalifikacija.

„Ne gledam toliko unapred. Prvo da vidimo odakle krećemo. Ne mogu da priželjkujem rivale, ali se nadam da ćemo krenuti od drugog kola. Kad saznamo imena rivala, počećemo da se spremamo“, dodao je trener crveno-belih.



tagovi

Dejan StankovićSeku SanogoStrahinja ErakovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara