Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković: Srbi su ponosan narod, imaćemo odgovor i za 50.000 Rendžersovih navijača

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.03.22. | 20:11

Trener crveno-belih istakao da je obaveza ekipe da se vrati u Beograd sa dobrim rezultatom iz Glazgova

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Glazgova)

Sve je tako karakteristično za Ostrvo. Sivi Glazgov, dosadna kiša koja natapa fasade Ajbroks Parka od cigle, povremeni pljusak... Možda je, 24 sata pre prvog meča u okviru osmine finala Liga Evrope između Glazgov Rendžersa i Crvene zvezde, to neki poseban znak. Nagoveštaj će srpski šampion i u domu Policajaca odigrati tipično, onako kako nas je navikao u poslednje vreme kada je reč o gostovanjima širom Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je stigla u Škotsku kao osvajač jedne od grupa prestižnog evropskog takmičenja i tim koji je na tri prethodna izleta od Razgrada do Brage primio samo dva gola. Sasvim dovoljno za spontatni osmeh na licu Dejana Stankovića.

Deluje da temperamentni stručnjak iskonski veruje da su crveno-beli spremni da u sutrašnjem meču (21 čas, TV Arena Sport) obezbede aktivan rezultat pred revanš u Beogradu.

“Uvek smo se bazirali na tome da pročitamo rivala, videli ste to i gurpnoj fazi. Ovo je velika premija za naš klub i naše navijače. Nećemo se sigurno braniti, niti imati strah. Kada god nam se ukaže šansa potrudićemo se da izađemo visoko. Nama igraju sva tri rezultata, jer smo mi naše ciljeve, što se tiče Evrope, ostvarili”, poručio je Dejan Stanković.

Nije želeo Zvezdin trener eksplicitno da priča o pojedincima u ekipi Glazgov Rendžersa. Pohvalio je pre svega kolegu Van Bronkhorsta.

”Siguran sam da Đovani radi odličan posao sa ovom ekipom. Ponekad krije taktiku sa identičnim igračima. Igraju na različite načine, sa trojicom i četvoricom pozadi, nekada sa jednim, a nekada sa dvojicom u veznom redu. Nikada ne skautiramo imena – ako je neko brz trudimo se da mu skratimo prostor. Ako je jak, gledamo i da mi ulazimo na isti takav način u duele. Oni igraju timski, imaju odličnu tranziciju, što su pokazali protiv Borusije iz Dortmunda. Na takav način smo pripremali utakmicu. Đovani je napravio ekipu koja zna da se adaptira. Nastavio je tamo gde je stao Džerard. Vidi se da nije polaznik škotske škole. Uživaju u igri”.

Nema u škotskim medijima naznaka euforije, ne oseća se to u Glazgovu, ali Ajbroks Park će biti krcat. Dakle, Zvezda će igrati pred 50.000 Škota.

“Uvek je lepo igrati pred krcatim stadionom, posebno posle dve korona godine. Mi smo imali tu sreću ili nesreću da igramo protiv Milana, ali pred praznim stadionom. Radostan sam što će Rendžers imati vetar u leđa. Ali mi ćemo imati istu situaciju u Beogradu, videćete kako to izgleda kada na naš stadion dođe 60.000 ljudi. Dužni smo zbog njih da dođemo sa dobrim rezultatom u Beograd. Moja ekipa je do sada uvek znala da odgovori. Nikada nismo pokazivali strah”.

Pojedinim igračima Crvene zvezde preti suspenzija, posebno će morati da bude oprezan Aleksandar Katai.

“Nemamo prostora za kalkulacije, niti želimo sad time da se bavimo. Ovo je posebna utakmica. Privilegija je pisati istoriju sa ovakvim klubom kao što je Crvena zvezda. Na dobrom smo putu, moramo da dovedemo utakmicu na 50 posto kako bismo prošli dalje. Po svim statistikama daje se prednost Rendžersu. Mi to prihvatamo, kao što su drugima davali prednost u grupi, a mi završili prvi. Mi smo ponosan narod, verujem u svaki aspekt koji radimo. Verujemo u uspeh”.

Ipak, nije mogao Stanković da pobegne od pitanja vezanog za jak uticaj Džejmsa Tavernijea na igru Rendžersa.

“Vodićemo računa o njemu. Samo, gledaćemo da se pomuči u defanzivi”, najavio je trener Crvene zvezde.


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara