(© Star sport)
(© Star sport)

Stanković trojicu stranaca ostavio u Beogradu: Falčineli, Sanogo i Ben ne moraju da brinu

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.02.21. | 09:02

Zvezda spremna za prolećnu premijeru u Novom Pazaru, kadrovski problemi u ofanzivi i broj stranaca suzili izbor putnika

Gostovanjem Novom Pazaru Crvena zvezda će danas (13 časova, TV Arena sport 1) otvoriti drugi deo sezone i krenuti u nastavak borbi na tri fronta. Susret sa povratnikom u elitu na papiru predstavlja lak posao za crveno-bele, međutim utakmice posle višenedeljne pauze, dok su još noge teške od priprema, neretko su znatno zahtevnije nego što to tabela ume da nagovesti. Ipak, činjenica da su crveno-beli za klasu kvalitetniji rival, uz vrlo dobra izdanja tokom pripremnog perioda, razlog su zbog kojeg bi svaki ishod osim rutinske pobede za tim Dejana Stankovića predstavljao ogromno razočarenje.

Prvi u nizu od čak sedam februarskih izazova Crvena zvezda dočekuje sa vrlo dobrim učinkom u kontrolnim duelima i tri pobede uz remi i gol razliku 10:0. Upravo impresivan učinak u defanzivi podsetio je na sjajan niz bez primlenog gola šampiona Srbije prekinut u poslednjoj utakmici u 2020. godini protiv Rada (2:1), a sudeći po odbrambenom učinku jasno je da je Stanković pronašao dobitnu kombinaciju kad je u pitanju poslednja linija.

Izabrane vesti

Upravo zato, ispred Milana Borjana, kvartet defanzivaca danas će činiti uigrana četvorka Milan Gajić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Milan Rodić, koji su konce defanzive držali i u generalci protiv Šahtjora završenoj bez pogodaka.

Pomoć u defanzivnim zadacima u velikoj meri pružaće im Seku Sanogo, defanzivni vezista koji je u januaru stavio paraf na ugovor koji je na snazi do 2023. godine. Upravo Sanogo jedan je od stranih igrača koji ima rezervisano mesto u timu uprkos ograničenju, a uz veznog fudbalera o pravilima Superlige ne mora da brine ni Dijego Falčineli koji je Stankovićeva prva opcija u špicu.

Sponu između Sanogoa i Falčinelija predstavljaće četverac ofanzivnih vezista koji će činiti El Fardu Ben i Željko Gavrić na krilnim pozicijama, uz Veljka Nikolića i Mirka Ivanića u sredini. Izbor strategu Zvezde u ofanzivi u velikoj meri su ograničili su kadrovski problemi, pa će put u Novi Pazar propustiti Aleksandar Katai koji se još oporavlja od zdravstvenih problema koji su ga zadesili krajem prethodne godine i Filipe Falko novajlija koji se tek u završnici priprema priključio timu.

"Dolazak Falka se odužio, jedno vreme je bio i van ekipe, tako da za ovu utakmicu namenski nećemo računati na njega, jer želimo da prođe još jedan deo priprema. Sigurno će od sledeće utakmice biti u konkurenciji za startnih jedanaest", rekao je Stanković juče uoči puta u Pazar.

Nedovoljna fizička pripremljenost bila je vidljiva i kod Gelora Kange koji je protiv Šahtjora dobio šansu sa klupe te se sličan scenario očekuje i u Novom Pazaru, posebno jer su Nikolić i Ivanić pokazali visok nivo saradnje. Uz to, Nikolić je neizostavni deo većine projekcija s obzirom na pravilo o bonusima, dok je Ivanić sjajnim igrama tokom jeseni izrastao u lidera crveno-belih i arhitektu većine akcija opasnih po gol rivala.

Kad se na spisak stranaca pored Sanogoa, Bena i Falčinelija doda Kanga, broj stranaca dostiže maksimalni dozvoljeni te će uz Falka put na jug propustiti Ričard Odada, Kenijac koji čeka srpski pasoš, i Aksel Bakajoko iz čijie je igre protiv Šahtjora bilo očigledno da ga očekuje rad na popravljanju forme i kondicije.

I dok Zvezda podizanje prolećne zavese dočekuje praktično sa imperativom pobede, domaćin 2021. godinu otvara na najteži mogući način, vezanim duelima sa šampionom Srbije i Partizanom. Činjenica da nemaju rezultatski pritisak mogla bi da predstavlja vetar u leđa za izabranike Radoslava Bataka, koji će probati da prvi put posle šest godina ostanu neporaženi protiv crveno-belih.

Problem za Pazarce predstavljaće činjenica da su promenili praktično ceo tim i da je klupsku opremu raazdužilo 11 igrača dok je isti broj krenuo u suprotnom smeru i zaoštrio konkurenciju. Među igračima koji su napustili klub su Nedeljković i Živić, pojačanja OFK Bačke, ali i Luka Marković kojem je istekla pozajmica upravo iz Zvezde, dok su na spisku novajlija između ostalog Dušan Stojiljković, Petar Gigić, ali i talentovani bek crveno-belih Uroš Blagojević od kojeg se očekuje da upravo protiv svog kluba upiše debi u novoj sredini.

Motiv više za crveno-bele predstavljaće želje da pobedom održe devet poena prednosti u odnosu na večitog rivala i da pored dva remija u dosadašnjem delu šampionske trke došišu 18. trijumf. Sa druge strane Novi Pazar utakmicu dočekuje na samom rubu bezbedne zone, tri boda iznad zone ispadanja i sa pet pobeda, šest nerešenih utakmica i osam poraza.

NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA

/13 časova, TV Arena sport 1/

Stadion: Novog Pazara

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Danilo Grujić

Projektovani sastavi

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Drobnjak - Zimonjić, Trtovac, Kojić, Vlajković - Islamović, Sise - Stoiljković, Mijić, Tomić - Aganspahić.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo - Ben, Nikolić, Ivanić, Gavrić - Falčineli.

SUPERLIGA SRBIJE – 20. KOLO

Petak

Vojvodina – TSC 0:1 (0:1)

/Petković 30/

Subota

Inđija – Čukarički 0:1 (0:1)

/Kamenović 39/

Metalac - Radnički 1:1 (0:0)

/Katanić 83 - Marković 48/

Radnik - Voždovac 1:1 (1:0)

/Makarić 7 - Cvetićanin 72/

Zlatibor - Spartak 1:1 (0:1)

/Vukić 84 - Tufegdžić 4/

Partizan - Napredak 3:0 (2:0)

/Jović 14, Holender 40, Marković 71/

Nedelja

13.00: (14,0) Novi Pazar (6,75) Crvena zvezda (1,20)

15.00: (2,45) Javor (3,30) Mladost (2,95)

15.00: (2,15) OFK Bačka (3,20) Mačva (3,60)

15.00: (3,00) Rad (3,20) Proleter (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Novi PazarDejan StankovićDijego FalćineliSeku Sanogo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara