Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stankovićev tim vezao tri utakmice bez pobede, on zahteva “poslednje veliko naprezanje”

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 14:01

Ferencvaroš crnu seriju pokušava da prekine protiv Puškaš Akademije (nedelja, 17), kako bi u boljem raspoloženju dočekao duel sa Čukaričkim sledećeg četvrtka u Leskovcu

Pauza za utakmice reprezentacija je došla u idealnom momentu po Ferencvaroš, ekipu koju trenira Dejan Stanković. Mađarski prvak je pred nju nanizao tri utakmice be pobede, a crnu seriju će probati da prekine na gostovanju Puškaš Akademiji (nedelja, 17) u 14. kolu šampionata Mađarske.

Netipično za zeleno-bele, poraženi su u poslednje dve utakmice u ligi. Bolji su bili Kečkemet (1:2) i Fehervar (0:1), a između ta dva meča remizirano je i u Ligi konferencije protiv Genka (1:1).

Izabrane vesti

Spremni smo za poslednje veliko naprezanje. Imamo dvojicu povređenjih, Barnabasa Vargu i Mohameda Alija Ben Romdana. Svi nam trebaju, jer je raspored u narednih nekoliko nedelja veoma gust. Neće biti lako pripremiti tim na još sedam utakmica pre praznika”, kazao je Stanković.

Ferencvaroš već u četvrtak gostuje Čukaričkom u Leskovcu. Biće mu to jedna od krucijalnih utakmica u borbi za evropsko proleće. Uz to, mora da bude oprezan i u prvenstvu, posle dva poraza je pao na drugo mesto na tabeli.


17.00: (3,35) Puškaš Akademija (3,40) Ferencvaroš (2,05)


Ispred šampiona je Pakš, koji ima tri boda više, uz dve odigrane utakmice više. Puškaš Akademija je četvrta sa 23 poena, dva manje od Ferencvaroša.

Naš cilj se nije promenio. Želimo da budemo prvi na tabeli i da preskočimo što više prepreka u Evropi. Imamo kvalitet i potrebnu energiju u timu, spremni smo za zadatke koji su pred nama. Međutim, očekujem tešku utakmicu na terenu Puškaš Akademije. Naš protivnik je organizovan, ima kvalitetne fudbalere. Nedavno su igrali zanimljiv meč sa Fehervarom u Kupu Mađarske, sa puno golova i dešavanja na terenu. Za nas je ovo derbi, moramo da mu pristupimo u skladu sa time”, jasan je Stanković.

MAĐARSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Pakš – DVTK 4:1 (3:0)

Subota

Kišvarda – MTK Budimpešta 3:1 (1:0)

Zalaegerseg – Debrecin 1:2 (1:0)

Mezokovežd – Ujpešt 4:0 (2:0)

Nedelja

17.00: (3,35) Puškaš Akademija (3,40) Ferencvaroš (2,05)

19.30: (2,20) Fehervar (3,35) Kečkemet (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mađarska 1FerencvarošDejan StankovićČukaričkiAkademija Puškaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara