Ferencvaroš prvak Mađarske (©Reuters)
Ferencvaroš prvak Mađarske (©Reuters)

Stankovićev trenerski prvenac u inostranstvu, Šilja Pešić slavi na tribinama: Fradi je šampion Mađarske

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.04.24. | 19:39

Uprkos remiju sa Kišvardom

Tri mu se titule pišu u Srbiji sa Crvenom zvezdom, a sada i prva inostrana kada je trenerska era Dejana Stankovića u pitanju. Ferenvcaroš je odbranio titulu prvaka Mađarske pošto je već u 29. kolu stekao nedostižnih 15 bodova razlike nad drugoplasiranim Pakšom.

Šestu uzastopnu titulu Fradiju je poklonio najveći rival, koji je očigledno kalkulisao uoči polufinalnog okršaja u kupu sa Kišvardom, pa ga je Akademija Puškaš otresla sa 5:0. Tu je već sve bilo gotovo, pa je Ferencvaroš mogao da se opusti i baš protiv Kišvarde odigra bez golova.

Izabrane vesti

Fradijev pehar, 35. u prvenstvu, slavi i Aleksandar Pešić. S tim da on slavi na tribinama, pošto je od ranije suspendovan i nije bio u protokolu za današnji sudar.

Pešiću je ovo već šesti pehar za najboljeg u zemlji. Sa Šerifom je bio prvak u Moldaviji, sa Zvezdom dva puta u Srbiji, sa Makabijem jednom u Izraelu, a evo sada sa Ferencvarošem i u Mađarskoj. Na stranu sad ta suspenzija, zaslužio je i popularni Šilja ovaj pehar, ugravirao je u njega šest golova i pet asistencija.

Sad sledi napad na duplu krunu, Ferencvaroš u drugom polufinalu Kupa Mađarske gostuje kod Spartakusa.


 


tagovi

Dejan StankovićAleksandar PešićFerencvarošMađarskaMađarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara