Stankovićeva seča od 4.350.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 09:35

I dalje je neivesno šta će biti sa Ričmondom Boaćijem

Kada je došao u Crvenu zvezdu, i od Vladana Milojevića dobio ogromnih 11 bodova  prednosti Dejan Stanković se odlučio za blagu revoluciju u igračkom kadru. Konsenzusom unutar kluba veće poverenje je dato mladim igračima poput Željka Gavrića i Veljka Nikolića, dok je pojedinim strancima rečeno da moraju da treniraju odvojeno od takmičarskog tima. Prvu seču mladog šefa stručnog štaba nisu preživeli Brazilac Žander i Španac Kanjas, dok je na pripremama na Kipru sam sebe otpisao Radživ Van La Para. Kada se tome doda da je na novu pozajmnicu, bez šanse da pokaže šta zna novom treneru, poslat Erik Jirka, Stanković je, bar za sada, precrtao fudbalere na čija obeštećenja je Crvena zvezda potrošila 4.350.000 evra.

Postoji tendencija da ta cifra bude mnogo više. Posebno, što će mladi stručnjak od 11. jula, za kada je zakazan početak priprema, imati ozbiljan višak radne snage u svlačionici. Postoji velika verovatnoća da crveno-bele napusti najskuplji igrač u istoriji kluba, potencijali reprezentativac Gane Ričmond Boaći. Za njegove usluge crveno-beli su kineskom Đangsuu platili poslednjeg dana prelaznog roka 2018. godine 2,5 miliona evra. Međutim, povratnik Boaći se susreo sa brojnim povredama. I tek povremeno pokazivao kvalitet. Postigao je četiri evropska gola ove sezone, ali se mučio sa povredama. Dolazak Andersona nagoveštava da Boaći neće imati status prvog napadača i da će crveno-beli raditi na njegovoj prodaji.

Izabrane vesti

Putevima Žandera i Van La Pare (plaćen 1,2 miliona evra), sigurno će krenuti Argentinac Mateo Garsija. Crveno-beli su doveli pojačnje u liku Srđana Spiridonovića, očekuje se dalje forsiranje Željka Gavrića. Jasno je da za Matea Garsiju neće biti mesta, ali će crveno-beli njegovom prodajom pokriti bar deo načinjene štete. Aris je pokazao ozbiljan interes i ne bi bilo iznenađenje da u ranoj fazi prelaznog roka Argentinac otputuje u Solun. I ponovo postane deo kluba u kojem je blistao. Crvena zvezda ga je platila 2,2 miliona evra, Garsija je imao odlično leto. Ali nastavak sezone nije protekao prema utvrđenom planu. Kod Dejana Stankovića je pao u drugi plan. Potencijalna ponuda od 1,5 miliona evra predstavlja odličnu cifru u trenutno razvoju situacije.

Neizvesno je šta će biti sa Erikom Jirkom. Mladi Slovak je blistao na pozajmici u Gurnjiku. Postigao je četiri gola i nagovestio da ima potencijal za više domete. Međutim, teško je očekivati da će Poljaci aktivirati klauzulu o kupovini Erika Jirka, vrednu 700.000 evra. Imaće obavezu mladi Slovak da se vrati u Srbiju, ali je pitanje hoće li dobiti šansu kod Dejana Stankovića. Crvena zvezda ga je kaparisala tokom evropskog proboja 2018. godine i dvomeča sa Spartakom iz Trnave. Slovacima je plaćemo 750.000 evra. Jirka je na zimskim prirpemama zime 2019. godine pokazivao ozbiljan kvalitet. Međutim, kasnije je kod Vladana Milojevića pao u drugi plan. Nije uspevao da se izbori sa konkurencijom, pa je prosleđen u Niš. Zatim i u Gurnjik. 


tagovi

Dejan StankovićMateo Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara