(©Starsport)
(©Starsport)

Stankovićevi sinovi Interov oslonac: Filip zaustavio Ronalda, odbranu držao Aleksandar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 14:30

Nerazuri i Al Nasr remizirali u Japanu…

Veliku karijeru izgradio je Dejan Stanković u Interu, a ove godine bi za prvi tim mogli da debituju njegovi sinovi Filip i Aleksandar. Poveo ih je Simone Inzagi na turneju, ali ne samo da treniraju uz najbolje igrače i budu tu da popune broj, već i da – igraju. Da vidi koliko u budućnosti može da se osloni na srpskog golmana i defanzivca.

Sinovi Dejana Stankovića su protiv Al Nasra bili Interov oslonac, pogotovo Filip. Vratio se sa pozajmice iz Volendama, branio poluvreme na startu priprema, da bi u duelu sa saudijskim milijarderima, koji prete da promene fudbalske prilike u Evropi, imao zapaženu ulogu. Jesu Nerazuri remizirali, jeste Filip Stanković primio gol, međutim, imao je nekoliko odličnih intervencija – 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Šuteve koje su ka njegovom golovu uputile prve zvezde iz navale saudijskog kluba je zaustavio. U uvodnim minutima je sprečio Kristijana Ronalda da postigne gol – da je lopta završila u mreži, pogodak bi bio poništen zbog ofsajda – a zatim i Andersona Talisku. Ipak, brazilski ofanzivac je imao bitnu ulogu kod gola Abdulrahmana Galeba.

Taliska je poslao loptu koja ima oči, jednim potezom izigrao je kompletnu ekipu Intera. Prebacio je poslednju liniju, a Filip Stanković je u situaciji jedan na jedan bio nemoćan. Gol pogledajte OVDE. Primljen gol nije poljuljao samopouzdanje srpskom čuvaru mreže, imao je još dve intervencije do 72. minuta kada je mesto među stativama ustupio Rafaeleu di Đenaru.

Kada je italijanski golman kročio na teren, tada je šansu dobio i defanzivac Aleksandar Stanković. Zamenio je Alesandra Bastonija, a mreža milanskog kluba se do kraja meča nije zanjihala, iako su fudbaleri arapskog tima ulazili u šanse, kao i Inter. Siti su se ispromašivali u završnici, veliku priliku propustio je Lautaro Martinez. Pucao je nebo pod oblake iz izgledne pozicije, pa je tako jedini gol za finalistu Lige šampiona iz protekle sezone delo Davidea Fratezija.

Vezista koji je stigao iz Sasuola na Đuzepe Meacu na pozajmicu – Inter platio 6.000.000 evra i obavezao se da ga otkupi, a ceo posao bi mogao da izađe čak 44.000.000 evra – da nadoknadi odlazak Marcela Brozovića u Al Nasr, odigrao je drugi meč za italijanskog velikana i pogodio na ubacivanje Denzela Damfrisa tako što se poklonio. Gol pogledajte OVDE.

Inter će do kraja pripremnog perioda odigrati još dva meča: prvi sa Pari Sen Žermenom, a zatim i Red BulSalcburgom.


tagovi

Filip StankovićAleksandar StankovićKristijano RonaldoInterAl Nasr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara