Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Stanojević o trci sa Zvezdom: Ne opterećujem igrače jer ne zavisi od nas

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 13:53

Strateg Partizana govorio o duelu sa TSC-om, ali i borbi sa večitim rivalom

Prvi od poslednjih pet koraka u šampionskoj trci Partizan će napraviti na svom terenu sutra od 14 časova kada će ugostiti TSC. Crno-beli bi eventualnom pobedom mogli da prebace pritisak na pleća večitog rivala kojeg nešto kasnije istog dana takođe očekuje izazov u okviru 33. kola Superlige Srbije, a Aleksandar Stanojević je pred novi izazov istakao da njegov tim motivisano iščekuje utakmicu u Humskoj.

Izabrane vesti

"Imali smo nekoliko dana odmora, spremali smo se i spremni smo za narednu utakmicu. Imamo iskustva iz prethodnog duela sa TSC-om. Bilo je teško, postigli smo tada dva gola iz prekida i upisali pobedu, ali ne mogu da kažem da je bilo rutinski", kazao je šef stručnog štaba Partizana.

Stanojević je naglasio da će jasnu sliku o raspoloživim snagama imati posle današnjeg treninga.

"Imamo sve igrače na raspolaganju osim Uroševića čiji ćemo status znati danas posle treninga. Takođe, Fejsa je ponovo imao neki sitan problem i njegov status će biti poznat u toku dana".

Trener crno-belih potom se osvrnuo na konstataciju Žarka Lazetića da bi Zvezda i Partizan mogli da igraju svoju, posebnu ligu.

"Ukoliko smo pobegli trećeplasiranom 29 bodova znači da smo odskočili u odnosu na rivale. Nije to tako lako, treba ostvariti toliko pobeda. Ne znam šta da kažem na taj komentar, a da se ne vraćam na staro. Svakako, zadovoljan sam što smo ostvarili veliki broj bodova".

Stanojević je istakao da, iako rivali ulaze u duel posle napornih utakmica protiv Čuaričkog i Crvene zvezde, umor nije tema jer su oba tima imala vremena da se pripreme za utakmicu.

"Lazetić je uneo prepoznatljiv stil igre. Menjaju sisteme, načine ulaska u igru, adaptiraju se u odnosu na rivala koristeći svoje vrline. Sviđa mi se kako radi Lazetić koji gaji specifičan način igre. TSC može da igra sa tri ili četiri igrača u odbrani, da napadne sa dva napadača i transformacije su odlika dobrog tima i trenera. Mi smo adaptirani na sve, situacije rešavamo zonski i na sastanku pripreme ću igračima ukazati šta možemo da očekujemo".

Na kraju, Stanojević se poovo osvrnuo na činjenicu da njegov tim zaostaje dva boda u odnosu na Zvezdu te da će za eventualno preuzimanje trona morati da čeka grešku crveno-belih.

"Nije lako sa te strane motivisati igrače. Zvezda igra sa Čukaričkim koji ne pamtim kada ih je ugrozio. Teško je verovati da će i sad iako su u samom vrhu srpskog fudbala. Ne opterećujem igrače jer u ovom trenutku ne zavisimo od nas, ali se nadamo. Nje lako u ovim okolnostima, moramo sve da pobedimo, a imamo teške izazove pred nama. Nije lako pobediti sve utakmice iako smo mi trijumfovali u velikom broju utakmica i napravili dobar rezultat do sada", rekao je strateg Partizana.


tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićTSC Bačka Topola

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara