Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Stanojević: Titula je sve, ništa ne može da je zameni, ali mislimo samo o Loznici

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 15:31

Strateg crno-belih ne kalkuliše pred duel sa prvoligašem

Od početka zvaničnih izazova Partizana prethodnog leta Aleksandar Stanojević se nije se ustručavao da potpuno otvoreno govori o prioritetima i ambicijama njegovog tima na tri fronta. Nekoliko puta u međuvremenu strateg crno-belih je ponovio stav da je šampionska kruna koju u Humskoj čekaju od sezone 2016-2017. među prioritetima daleko ispred svih ostalih. Ipak, bez obzira na jasno rangirane ambicije, crno-beli su u svaki dosadašnji takmičarski duel ušli bez kalkulacija, a takav pristup Stanojević je najavio i sutra od 17 časova kada će gost u Humskoj u okviru četvrtfinala Kupa Srbije biti Loznica.

Izabrane vesti

"Sutra nas očekuje eliminaciona utakmica, svesni smo da u ovom takmičenju nema popravnog i ulazimo maksimalno, sa najjačim timom. Gledali smo sve utakmice Loznice ove sezone izuzev duela u Kupu Srbije, dobro smo se upoznali sa rivalom. Igraju 3-4-3, ali menjaju sistem igre. Brzi su u tranziciji, međutim ne želim da izdvajam imena jer kad nekoga pomenem taj se dodatno istakne, postigne gol. Organizovana su, tvrda ekipa kojoj se teško stvaraju šanse", rekao je Stanojević.

Strateg Partizana istakao je da je Miloš Jojić trenutno van stroja, kao i Ivan Obradović.

"Igraće najboljih 11 igrača, a možda među njima bude neko od bonusa. Ne razmišljam da li je igrač bonus ili ne jer naši mladi igrači svakako zaslužuju da igraju. Rikardo se vraća u tim, Miljković je u trenažnom procesu, situacija je dobra i konkuriše za postavu. Fejsa je dobro, danas posle treninga će biti poznato da li će konkurisati za mesto u timu".

Stanojević je potom istakao da je prvenstvo prioritet, ali da njegov tim neće kalkulisati.

"Rekao sam na početku sezone naše prioritete. Prvenstvo, pa velika praznina, potom Evropa, pa Kup Srbije. Tokom sezone se gledište menja i ambicija sada je dupla kruna. Ipak, titulu ništa ne može da zameni. Prvenstvo nam je najvažnije, fokusirani smo na titulu, ali bliži se kraj sezone idemo utakmicu po utakmicu i fokusirani smo na narednu. Ne razmišljamo o Čukaričkom sada, međutim ništa ne može da zameni titulu, šampionska kruna je sve na svetu".

Činjenica da je naredni rival eliminisao dva člana elite iz perspektive crno-belih je poziv za oprez.

"Smanjila se donekle razlika između prvoligaša i superligaša, ali ipak postoji. Loznica je pobedila dva ozbiljna člana elite Čukarički i Radnik. Možda je to pokazatelj da se dva ranga izjednačuju".

Iako je spreman na svaki scenario, Stanojević je istakao da u Humskoj nisu posebnu pažnju usmerili na jedanaesterce.

"Mnogo puta smo do sada vežbali penale tako da nećemo sada. Vežbali smo ih u sijaset situacija i znam ko šutira", rekao je strateg Partizana.


tagovi

Aleksandar StanojevićKup SrbijeLoznicaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara