FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Stara Dama ne ostavlja "zalutalo" dete na cedilu: Fađoli do 2028.

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 19:45

Ono što su torinski crno-beli pre petnaestak dana najavili, sada su i ispunili

Dve velike afere potresale su Juventus krajem oktobra. Korišćenje dopinga Pola Pogbe i ilegalno klađenje Nikola Fađolija učinile su da dobre igre Bjankonera i serija pobeda u prvenstvu budu pomalao zasenjeni kontroverama oko kluba. Kako francuskog fudbalera čeka dugotrajna suspenzija i verovatno maksimalna kazna od četiri godine neigranja, postoje velike šanse da će mu to značiti kraj karijere.

Drugi Juveov grešnik, 22-godišnji Nikolo Fađoli suspenovan je na sedam meseci neigranja, budući da se nelegalno kladio preko trećih strana i neovlašćenih lica, kako na utakmice Serije A, tako i na duele nižih rangova na "Čizmi". Najavila je Stara Dama pre petanaestak dana da će podržati Fađolija i na neki način oprostiti mu greh. Sada je obećanje ispunjeno, budući da je s momkom koji je od 14. godine u sistemu kluba ugovor produžen do 2028. godine.

Izabrane vesti

Fađoli je jedan od najtalentovanijih italijanskih fudbalera, za seniorski tim torinskog velikana debitovao je još januara 2021. godine i od tada odigrao 45 utakmica u svim takmičenjima, uz tri gola. Stigao je u međuvremenu i do debitanstskog nastupa u dresu reprezentacije. Prethodni ugovor vezisti je isticao 2026. pa će po novom ostati u klubu dve godine duže.

Kako je sedmomesečna zabrana Fađoliju krenula da teče 19. oktobra, on će van terena provesti praktično čitav ostatak sezone. Još je i dobro prošao momak rođen u Pjaćenci, uzevši u obzir prvostepenu presudu po kojoj je trebalo da bude van terena 12 meseci. Kako je prihvatio da uđe u program lečenja zavisnosti od kockanja kaznu mu je umanjena za 40 odsto.



tagovi

Nikolo FađoliJuventusSerija AItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara