(© AFP)
(© AFP)

Stara svađa okončana bez golova

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 04:41

Kolumbijci nisu bili raspoloženi u napadu

Fešta je bila u Kolumbiji pred meč velikih rivala - Milijonariosa i Atletiko Nasionala. Ipak, na kraju antiklimaktičnih 0:0. Podela bodova u ovom momentu više odgovara gostima koji su zadržali prvo mesto u grupi A plej-ofa. Domaćin je ponovo imao velikih problema u realizaciji napada pošto su ostali na brojci od svega četiri gola, ali je zato iznenađenje što je efikasan napad gostiju u ovom meču zakazao. Ipak, na kraju veliki rivalitet... ili stara svađa je okončana ovoga puta bez primljenih golova.

Animozitet Ambasadora i Verdolagasa ima i konotacije socijalnog, kulturnog i regionalnog karaktera, jer izaziva istorijski sukob između dve najrazvijenije regije u zemlji. Veliko rivalstvo koje je na snazi već više od 35 godina ne živi samo na terenu već i među njihovim navijačima koji smatraju da je ovo Superklasik kolumbijskog fudbala.

Izabrane vesti

Kao što većina zna, Bogota i Medeljin su dva najvažnija grada u Kolumbiji, koja stvaraju identitet i osećaj pripadnosti građana ovih metropola, čije se nadmetanje i borba, pored kulturnog i istorijskog karaktera prenela i na fudbalski teren, a posebno je izražena u dvoboju ovih timova.

“Stara svađa”, kako bi Kolumbijci rekli, već duže vreme izaziva ljubomoru i afere između stanovnika ovih gradova, koji u svom rodnom mestu vide najbolje moguće mesto za život i najkonkurentniji grad u Kolumbiji. Ali mimo aspekta, to nam zapravo govori o bliskom i plodnom odnosu, iako ponekad problematičnom, koji zemlji daje zamah u ekonomskom, društvenom i političkom smislu već više od jednog veka.

Opseg ovog animoziteta proširio se van granica države i na internacionalna takmičenja, sve do te mere da je ovo postala utakmica koja se igrala najviše puta u istoriji Kolumbije. Međutim, glavni razlog zašto se rodilo rivalstvo bila je eliminacija na kontinentalnoj sceni. Posle četvrtfinalne utakmice Kopa Libertadores 1989. godine, Zeleni su eliminisali prestoničke Ambasadore, minimalnom pobedom u Medeljinu i remijem na El Kampinu 1:1, uz veoma kontroverzno suđenje čileanskog sudije Ernana Silve i optužbi da su međunarodne sudije pogurale Atletiko sve do finala, u kojem je i osvojio ovo takmičenje.

KOLUMBIJA 1, APERTURA (PLEJ-OF) – 5. KOLO

GRUPA A

Subota

Junior - Bukaramanga 1:0

/Borja 15/

Nedelja

Miljonarios - Atletiko Nasional 0:0

GRUPA B

Nedelja

22.00: (3,25) Envigado (2,75) Ekvidad (2,45)

Ponedeljak

00.30: (2,15) Independijente (3,00) Tolima (3,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara