(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Start nije pobedio Volerengu više od sedam godina

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 15:44

Večeras poslednji meč 15. kola Elitserijena. Tradicija uz tim iz Osla

U norveškoj Elitserijenu šampion Molde posrće, vezao je tri poraza u poslednja četiri kola, Rozenborg se budi, ali kasno za borbu za titulu, dok nezadrživo ka kruni hita Bodo Glimt. Prošlogodišnji vicešampion na pragu je da skine sa trona Molde, rivala naših klubova Čukaričkog i Partizana prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Volerenga je ove sezone značajno promenila tim, otišlo je čak 19 igrača, ali je iskusni trener Dag Fagermo od ekipe kojoj nisu davane velike šanse za vrh skockao tim koji će da se bori za izlazak u Evropu.

Izabrane vesti

Tim iz Osla večeras (20.30) ide u goste Startu, jednom od kandidata za selidbu u niži rang. Domaćin ima samo jedan trijumf i trenutno je samo Olesund slabiji. Tradicija je uz Volerengu koja više od sedam godina nije poražena od ekipe iz Kristijanštada. Poslednji put Start je slavio protiv ekipe iz prestonice 11. avgusta 2013. godine. Posle toga je Volerenga vezala osam mečeva bez poraza, od toga čak šest pobeda.

Tim iz Osla ima četiri uzastopne pobede protiv Starta. Pretprošle sezone je bilo 6:1 i 3:2. Prošle godine se nisu sastala ova dva tima jer je Start bio drugoligaš. Na prethodne tri utakmice dolazio je tip 4+.

Start je u seriji od četiri meča sa 3+, dok je Volerenga ima tri uzastopna susreta gde je dolazila kombinacija GG3+. Start je vezao dva poraza na svom terenu u novom šampionatu, ali je onda neporažen na poslednje četiri utakmice na Sparebanken Sor Areni. Volerenga je solidan gost, ima tri trijumfa u sedam kola najboljeg šampionata ove skandinavske zemlje.

NORVEŠKA 1 – 15. KOLO

Subota

Sarsborg – Molde 2:1 (1:0)

Nedelja

Bran – Mjondalen 0:1 (0:0)

Havesund – Stremsgodset 2:3 (0:1)

Od Grenland – Kristijansund 2:1 (2:1)

Sandefjord – Bodo Glimt 1:2 (0:1)

Viking – Stabek 3:3 (1:2)

Rozenborg – Olesund 3:2 (3:1)

Ponedeljak

20.30: (3,60) Start (3,45) Volerenga (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NorveškaNorveška 1ElitserijaVolerengaStart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara