Sremčević protiv Jovanovića iz Železničara (© Star sport)
Sremčević protiv Jovanovića iz Železničara (© Star sport)

Stasava nova „velika stvar“ u Lučanima: Mladost promoviše Sremčevića, ovaj vraća golovima

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 17:55

Talentovani špic iz Kragujevca rešio lokalni obračun sa Javorom i upija savete starijih kolega

Nije mali broj fudbalera rođenih u Kragujevcu koji su htel ili morali da napuste Šumadiju kako bi se probili na veliku scenu. Od Predraga Đorđevića (izrastao u legendu Olimpijakosa), Danka Lazovića (bogata ovdašnja i internacionalna karijera), Nemanje Pejčinovića (dogurao do reprezentacije), Luke Milivojevića (značajnog staža u Premijer ligi), sve do Filipa Kostića (osvajača Lige Evrope sa Ajntrahtom)... Pretenciozno bi bilo svrstati u taj krug i Uroša Sremčevića, naročito ako se zna da tek promalja glavu, ali ako ništa drugo, morao je da ode iz rodnog grada da pokaže šta zna.

A, izgleda da – zna. Videlo se to još dok je u dresu kadetske ekipe Mladosti tresao mreže protiv vršnjaka, da bi u prvoj sezoni na terenima Mozzart Bet Superlige postigao dva gola. Neko će reći „nije nešto“, ali imajući i vidu da je reč o 17-godišnjaku njegovi pogoci imaju vrednost. Tim pre što su Lučancima donosili bodove.

Izabrane vesti

Ovaj drugi sva tri u sudaru sa Javorom (1:0).

Na ličnom planu, bitniji mi je onaj gol u Pančevu, jer mi je bio prvi i fudbalu za odrasle, ali ovaj protiv Ivanjičana je klubu bitniji, pošto smo njime savladali odličan tim Javora i prekinuli crnu seriju“, iskren je Sremčević, koji je letos potpisao novi ugovor.

Taj meč je bio podvučen crvenom bojom u kalendaru kluba iz Dragačeva, naročito usled poslednjih zbivanja, oličenih rokadom na klupi (umesto Igora Savića angažovan Tomislav Sivić), nedavnom eliminacijom iz Kupa Srbije, te nizom od četiri meča bez pobede u prvenstvu.

„Dosta nam znači pobeda od ponedeljaka veče. Napokon smo prekinuli crnu seriju, jer skoro mesec i po dana nismo dobili. Bilo nam je bitno da slavimo baš u lokalnom derbiju, usled rivaliteta sa Javorom. Baš smo se potrudili, sve zahteve trenera sproveli u delo, zasluženo osvojili tri boda“.

Presudio je upravo rođeni Kragujevčanin na dodavanje Patrika Eze Frajdeja.

„Znao sam da će Nigerijac da mi odigra, baš kao što sam bio siguran i šut i toliko verovao u sebe da sam bio siguran da ću biti precizan iz te situacije. Sjajan je osećaj dati gol za pobedu. Dosta će mi značiti na planu samopouzdanja. Inače, više volim da dejstvujem u formaciji sa dvojicom špiceva, tad imam pomoć, ne moram sam da se borim sa štoperima, više je i prostora i to koristim, baš kao protiv Ivanjičana“.

Za one koji ne znaju, Sremčević je ne tako davno postigao het-trik za Mladost protiv Partizana u Omladinskoj ligi Srbije, igrao za kadetski tim naše zemlje na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj i po svemu sudeći, mogao bi da bude naredna „velika stvar“ u Lučanima, sredini koja sve više pažnje skreće afirmaciji mladih.

„Nisam toliko brz špic, ali imam osećaj za gol i bez lažne skromnosti, dobro se snalazim u šesnaestercu. Ljubitelji našeg fudbala od mene tek mogu da očekuju konkretne stvari. Dosta mi je pomoglo učešće na kadetskom EP u Budimpešti, imali smo snažne rivale u liku Italije i Španije, sve to mi je pomoglo da se što brže prilagodim seniorskom fudbalu“.

A Mladost deluje kao klub koji zna šta hoće. Oformila je najstrariji tim u Mozzart Bet Superligi, sa velikim brojem igrača kadrih da povuku kad je potrebno, a pridodaje im mlade poput Uroša Sremčevića, Nemanje i Filipa Žunića, kao i Marka Veličkovića. I svako od njih može da se nada bi uskoro mogao putevima kojima su se kretali Nemanja Gordić (Siti gurpa) i Nikola Jojić (Stouk), u milionskim poslovima.

Nas mlađe svi u ekipi gledaju posebnim očima i hvala im na sjajnom tretmanu koji uživamo. Zaista se trude da nam olakšaju privikavanje na zahteve seniorskog fudbala. Često pričam, čak i na treninzima, sa golmanom Stamenkovićem, defanzivcima Miloševićem i Udovičićem, bekom Varjačićem, kako se postavljaju kad ih napada centarfor sličnog profila meni. I to mi koristi da znam kako da reagujem na utakmicama. Na njima želim da pomognem Mladosti da ostvari što bolji plasman, a da onda, da li na kraju ove ili eventualno sledeće sezone, donesem Lučancima i zaradu u vidu transfera“, predočio je Uroš Sremčević.



tagovi

Mladost LučaniUroš Sremčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara