Đorđe Petrović (©AFP)
Đorđe Petrović (©AFP)

Statistika je kao bikini: San Luis bolji od Revolušna, a izgubio 5:1

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.07.23. | 03:40

Brojni parametri na strani poraženog

Čuveni srpski tv komentator Zvonko Mihajlovski je jednom ispalio rečenicu: Statistika je kao bikini, sve otkriva, a ništa ne pokazuje!

E, takvih slučajeva u fudbalu je mnogo. Da statistika govori jedno, a semafor drugo. Jedan od drastičnijih primera viđenih u poslednje vreme desio se jutros u utakmici Liga kupa Severne i Srednje Amerike. Atletiko San Luis je po brojnim parametrima bio bolji tim od Nju Ingland Revolušna. I izgubio je 5:1!

Izabrane vesti

Meksikanci su imali veći posed lopte sve do poslednjih pet minuta, jednak broj šuteva na gol i u okvir i što je najluđe – bolji Xg (procenat očekivanih golova), što bi u prevodu bilo, veće šanse za pogodak. A, doživeli u katastrofu.

Na osnovu rezultata bi se pomislilo da se srpski golman u Revolušnu Đorđe Petrović dosađivao 90 minuta, dok je u stvari imao pune ruke posla. I mnogo bolje saigrače u napadu nego njegov kolega sa suprotne strane.

Meč je rešen u prvom poluvremenu koje je Nju Ingland dobio sa 4:1. Briljirao je albanski napadač Đakomo Vrioni, strelac tri gola, dok se istakao i Argentinac Gustavo Bou, koji je pobedi doprineo sa golom i dve asistencije.

Pljuštali su golovi ovog jutra u Liga kupu. Njujork Siti je deklasirao Toronto sa 5:0, dok je Filadelfija Junion raznela meksički Keretaro sa 5:1.

Jedino je Di Si Junajted „tiho“ prošao pored Montreala trijumfom od 1:0.



tagovi

Nju Ingland RevolušnĐorđe Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara