Florinel Koman
Florinel Koman

Steauini klinci prete da prekinu dominaciju Kluža

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 13:47

Klub iz Bukurešta posle 14. kola drži lidersku poziciju sa prosečnom starošću tima od 24,8 godina, najmanjim u prvenstvu. Mozzart vam na pobedu Crveno-plavih protiv Sepsija nudi najveću kvotu na svetu - 1,68

Već pet godina FCSB posti. Pola decenije tim iz Bukurešta čeka na titulu, ali deluje da je ove sezone rešen da je konačno vrati na Nacionalni stadion. Aktuelni, trostruki uzastopni prvak Rumunije, Kluž, upao je u seriju loših rezultata u novembru – jedan trijumf na šest mečeva u svim takmičenjima – što je čedo kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija i te kako znalo da iskoristi, pa posle 14. rundi drži lidersku poziciju. Međutim, branilac titule je vezao tri trijumfa u decembru, Univerzitatea Krajova vreba sa druge pozicije, zbog čega je Steaua u obavezi da u 15. kolu protiv Sepsija nastavi sa odličnim partijama (19.30).

Doduše, početak nije bio obećavajuć. U uvodnih pet rundi prvenstva dva poraza, u međuvremenu i eliminacija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od češkog Libereca. Novom šefu stručnog štaba Antonu Petrei bilo je potrebno vremena da posloži kockice. A kada je u šestoj rundi odnela pobedu u gradskom derbiju, sve je Steaui krenulo nabolje. Računajući i taj trijumf nad Dinamom, najtrofejniji rumunski klub upisao je osam pobeda na narednih devet prvenstvenih mečeva i u svakoj od njih postizao je minimum dva gola. Ono što je posebno interesantno, odlični rezultati došli su u sezoni u kojoj se klub oslanja na veliki broj mladih igrača. Petrea je ukazao poverenje gomili "klinaca" koji trenutno čine okosnicu tima poput Oktavijana Popeskua (17), Ovidija Perijanua (18), Olimpija Morutanua, Danijela Vlada (21), Gabrijela Simiona, Darijusa Olarua, te Denisa Mana (najbolji strelac prvenstva sa 12 golova) i Florinela Komana (svi 22 godine), koje su u TSC-u dobro upamtili…

Izabrane vesti

Time je prema podacima Instituta za sportske studije i istraživanja u Nojštatelu (CIES) Steaua najmlađi tim prvenstva sa prosekom od 24,8 godina. Pretekla je čak i Vitorul koji je oduvek važio za tim koji promoviše svoje omladince. Tim iz Konstance je na drugom mestu sa prosekom od 25,2 godine, dok treće mesto drži Kindija sa 25,4.

Sepsi s druge strane slovi za četvrti najstariji tim, sa prosekom od 28,2 godine. Gosti u Bukurešt stižu sa visoke četvrte pocizije i serijom od pet mečeva bez poraza u prvenstvu, te svakako važe za najprijatnije iznenađenje sezone, s obzirom da su prošlu godinu završili u plej-autu. U Bukureštu nisu slavili nikad. Sa svakog od prethodnih četiri gostovanja vraćali su se u Sveti Đorđe praznih šaka, uz tek jedan pogodak. Nadaju se da bi ovog puta situacija mogla da se promeni, ali i Steaua deluje mnogo ozbiljnije nego prethodnih sezona.

RUMUNIJA 1 - 15. KOLO

Ponedeljak

16.30: (3,20) Arad (2,75) Astra Đurđu (2,65)

19.30: (1,68) FCSB (3,70) Sepsi (5,30)

Utorak

20.00: (2,05) Kluž (3,20) Univerzitatea Krajova (4,00)



tagovi

SepsiFCSBSteauaRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara