Stefan Savić (©Reuters)
Stefan Savić (©Reuters)

Stefan Savić je Čolov verni vojnik: Pratićemo Simeonea do smrti

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.02.22. | 16:21

“Siguran sam da će Atletiko u skorije vreme osvojiti Ligu šampiona”, kaže crnogorski as

Broji li Dijego Simeone dane do odlaska iz madridskog Atletika? Tema koja je možda broj jedan u španskim medijima poslednjih dana.

Jorgandžije su skovale pre početka sezone, po mišljenju mnogih, jači tim nego ikada u poslednjih 15 godina, pa igraju ispod očekivanja. Dovoljno da krenu priče kako je Simeone pred rastankom sa klubom, na leto najverovatnije, kada se sezona završi.

Izabrane vesti

Spekulacije idu toliko daleko da se sumnja u vernost igrača trofejnom treneru. Ali sve to razvejava Stefan Savić, crnogorski defanzivac, koji je pravi vojnik u sistemu igre Čolovog Atletika. Za Savića nema dileme da Simeone ima punu podršku fudbalera.

Nemam nikakve dileme oko trenera ili našeg tima. On je uvek isti, uvek veoma motivisan, veoma fokusiran na dostizanje uspeha sa ovim timom i mi ga svi sledimo i pratićemo ga sve do smrti! Siguran sam da ovaj klub zaslužuje trofej Lige šampiona i u skoroj budućnosti će ga osvojiti”, rekao je Savić u velikom intervjuu za AS.

Ipak, da li to može da se dogodi ove sezone…

Ne znam. Hajde da prvo razmišljamo o narednoj utakmici. U fudbalu je sve moguće”.

Pitali su Savića da li je opsednut osvajanjem Lige šampiona.

“Iskreno, bio sam opsednut kada sam bio dečak. Moj san je bio da osvojim Ligu šampiona i bio sam blizu da ostvarim taj san. Bio sam baš blizu u tom finalu u Milanu, sledeće sezone smo stigli do polufinala, pa onda do četvrtfinala... Znamo koliko je to teško, nastavićemo da pokušavamo i sto odsto sam siguran da ćemo jednog dana uspeti. Siguran sam!”

Crnogorski defanzivac kaže i da je sve u savršenom redu u svlačionici Atletika.

Sve je vrlo dobro i potpuno smo jedinstveni, što se moglo videti na meču u Pamploni. Ovo je pravi put, nemam nikakvu dilemu. Rad, bez mnogo priče, samo na terenu, jedini je ispravan put da se izborimo sa nedaćama u kojima smo”.

Dobio je Savić škakljivo pitanje da li smatra da i čelnici kluba žele Simeonea na klupi još mnogo godina.

Nemam nikakvu sumnju oko toga. U ovom klubu sam sedam godina, uvek sa ovim trenerom, koji je neverovatan i koji je doneo mnogo uspeha Atletiku. Zato nema mesta bilo kakvoj dilemi oko njegovog statusa. Imam apsolutno poverenje u njega i siguran sam da ćemo svi zajedno izaći iz ove situacije”.

Atletiko je na utakmici sa Osasunom (3:0) prvi put još od maja odigrao meč bez primljenog gola, što Savića, kao defanzivca, posebno pogađa.

Imamo čudnu sezonu, činilo se u jednom momentu da svaki šut ka našem golu završi u mreži. Iako smo u prvih 20 mečeva bili tim ka čijem golu je upućeno najmanje šuteva. Baš smo bili bez sreće, ali isto tako nismo bili ni tako siloviti u napadu kao pre. Radimo da rešimo sve probleme”.

Dijego Simeone (©Reuters)Dijego Simeone (©Reuters)

U sredu će Atletiko dočekati Mančester junajted u osmini finala Lige šampiona.

Šanse su 50:50. Oni su veliki tim, sa bogatom istorijom u Ligi šampiona, imaju jako dobre igrače, snažan tim, ali imamo i mi naše šanse. Biće tesno”.

Dodao je Savić i da ga ne inspiriše ništa posebno duel sa Kristijanom Ronaldom.

“Prema Kristijanu osećam poštovanje, ali ništa više od toga. Ne uzbuđuje me naročito kada igram protiv njega. Uvek je dobro kada se igraju utakmice najvišeg nivoa, ipak u Ligi šampiona je toliko mnogo velikih igrača da nas mečevi protiv njih ne menjaju”.

Prisetio se Stefan Savić i perioda kada je bio u Mančester Sitiju.

Bio je to veoma važan korak za mene, jer sam tamo otišao direktno iz srpske lige i to je bio baš veliki korak. Sada kada se osvrnem, možda nisam bio spreman za Premijer ligu u tom trenutku, bio je to preveliki skok. Ali, bilo je i ogromno iskustvo, odigrao sam više od 20 utakmica i to mi je dosta značilo, porastao sam kao igrač i kao čovek. Tada nisam sebe video spremnim da igram na tom nivou i rešio sam da odem u Italiju. To mi je dobro palo, mnogo sam napredovao tokom tri godine i pomoglo mi je da dođem u Atletiko”, prisetio se Stefan Savić.


tagovi

PrimeraAtletiko MadridStefan SavićDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara