(© Star sport)
(© Star sport)

Stefan Savić sedmi put najbolji u Crnoj Gori, stigao je Vučinića

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.12.23. | 15:37

Laureati za 2023.

Prvi je Stefan Savić, ostali mu gledaju u leđa. Defanzivac madridskog Atletika proglašen je za najboljeg fudbalera Crne Gore u 2023. godini u redovnom izboru Fudbalskog saveza nekadašnje jugoslovenske repbulike.

Savić je u izboru u kome su učestvovali treneri i kapiteni prvoligaških ekipa, osvojio čak 92 glasa. Koliko je bio ubedljiv, pokazuje poredak, jer je na drugom mestu završio Nikola Krstović iz Lečea sa 44 glasa, dok je Stevan Jovetić iz Olimpijakosa na trećoj poziciji, sa 21 glasom.

Izabrane vesti

Ovo je Saviću sedmo priznanje, čime se na listi poravnao sa Mirkom Vučinićem, koji je isto toliko puta bio najbolji u Crnoj Gori. Stefan je standardan član Atletika, a na početku kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope bio je kapiten Hrabrih sokolova.

Za najboljeg igrača Prve lige Crne Gore proglašen je talenat Budućnosti, Vasilije Adžić, ispred fudbalera Jedinstva, Žarka Koraća i prvotimca Dečića, Draška Božovića. Trener godine je trener Radisav Dragićević (Mladost iz Donje Gorice), koji je prošle sezone sa tivatskim Arsenalom izborio istorijsko učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija i premijerno dogurao do finala Kupa Crne Gore u kojem je izgubio od Sutjeske.

Za najbolju fudbalerku proglašena je Armisa Kuč, ispred Jasne Đoković i Slađane Bulatović.




tagovi

Crna GoraCrna Gora 1Stefan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara