Filip Stevanović (©Reuters)
Filip Stevanović (©Reuters)

Stevanovića nema u protokolu, a trener Santa Klare raspoložen: Najbolji smo od početka sezone

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.11.22. | 12:06

Tim sa Azorskih ostrva dočekuje Estoril (ponedeljak, 21.15) u poslednjem meču 13. kola portugalske Primeire

Portugalski fudbalski šampionat će biti među poslednjima u Evropi koji će otići na pauzu za vreme trajanja Svetskog prvenstva u Kataru. Poslednja utakmica 13. kola Primeire biće odigrana ovog ponedeljka od 21.15 časova, kada će Santa Klara da ugosti Estoril.

Naizgled, ne preterano važan meč se igra na Azorskim ostrvima, biće to okršaj ekipa koje se bore za opstanak. Ipak, ljubiteljima fudbala u Srbiji je potencijalno zanimljiv, jer je Santa Klara tim za koji nastupa nekadašnji fudbaler Partizana i mladi reprezentativac Srbije Filip Stevanović.

Izabrane vesti

Od kako je potpisao predugovor sa Mančester Sitijem, najmlađi strelac crno-belih na evropskim mečevima je u padu. Muči se da pronađe ritam u kojem je kao 16-godišnjak oduševljavao pristalice Partizana.

Prošle sezone je samo na momente imao dobre poteze u dresu Herenvena, ali je bio češće meta kritika Holanđana nego što je dobijao pohvale. Siti ga je potom letos poslao na novu pozajmicu, u Santa Klaru, verujući da je Portugalija idealna sredina za mladog fudbalera da se razvije. Prvih šest meseci ovog 20-godišnjaka na Pirinejskom poluostrvu nisu bili previše plodonosni.

21.15: (2,35) Santa Klara (3,10) Estoril (3,25)

Stevanović se kasno priključio ekipi, tek se poslednjeg dana avgusta preselio na ostrvo usred Atlantskog okeana. Propustio je pripreme, tako da treneru Mariju Silvi nije ostavio previše prostora da ga gura u vatru. Debitovao je sredinom septembra, ali nijednom nije bio starter. Zabeležio je mladić iz Arilja samo tri nastupa u prvenstvu za Santa Klaru i jedan u nacionalnom kupu, a ubedljivo najbolji meč odigrao je 23. oktobra protiv Vizele.

Stevanović je tada u igru ušao odmah na početku drugog poluvremena, a u 87. minutu je asistirao Brunu Almeidi za jedini gol i prvu pobedu Santa Klare u gostima. U finišu meča je još dobio i žuti karton zbog zadržavanja vremena.

Verovalo se da je Stevanović tom asistencijom kupio sebi nešto veću minutažu, ali umesto toga protiv Porta (1:1) i Čavesa (0:0) u poslednja dva meča nije bio ni na klupi. Nezvanično, uzrok je povreda, portugalski mediji ga ne najavljuju ni za susret sa Estorilom.

To ipak nije pokvarilo raspoloženje treneru Silvi, koji tvrdi da je njegova ekipa u najboljem momentu od kako je počela sezona.

Posle ove utakmice nas čeka pauza od mesec i po dana. Želimo da odemo na nju sa još tri poena na kontu. Ovo nam je najbolji momenat od početka sezone, osvojili smo bod protiv ‚velikog‘ tima, prvu pobedu u gostima. I protiv Čavesa smo bili odlični u drugom poluvremenu. Sve to nam je podiglo samopouzdanje“, kazao je Silva, pa je potom analizirao Estoril:

Znamo da nas čeka teška utakmica, Estoril je veoma dobro organizovan tim. Umešno čekaju svoju šansu i nezgodni su i kada igraju u gostima. Po mom mišljenju, to je jedan od najtežih protivnika koji može da vam dođe u goste“.

I zaista, Estoril je šest puta gostovao od početka sezone, a poražen je samo jednom. Uz to ima tri pobede i dva remija. Međutim, te rezultate nije uspeo da isprati kod kuće, zato je sada tek 12. na tabeli sa 16 bodova. Iz poslednja tri kola je sakupio tek jedan poen,

Santa Klara zaostaje velikih šest bodova za njim, 15. je na tabeli, prva iznad zone ispadanja. Prošle sezone, u aprilu ove godine, Estoril je poražen na Azornim ostrvima. Bilo je 2:0 za Santa Klaru.

------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------

PRIMEIRA - 13. KOLO

Subota

Arouka - Rio Ave 0:1 (0:0)

/Aziz 59p/

Boavista - Porto 1:4 (0:1)

/Gore 90+1 - Markano 41, Eustahio 64, Galeno 83, 90+2/

Nedelja

Pasoš Fereira - Vizela 0:2 (0:0)

/Etim 48, Ferižra 53 autogol/

Gimarais - Maritimo 1:0 (0:0)

/Silva 70/

Benfika - Žil Visente 3:1 (2:1)

/Mario 9 penal, Ramos 36, 53 - navaro 17 penal/

Kasa Pia - Šaves 1:2 (1:0)

/Nunes 28 - Ernandez 82, Vitorija 90+1/

Portimonense - Braga 1:2 (1:0)

/Utara 40 - Medeiroš 65, Vitinja 83/

Famalikao – Sporting Lisabon 1:2 (0:2)

/Haime 79 – Trinkao 43, Gonsalves 45+3/

Ponedeljak

21.15: (2,35) Santa Klara (3,10) Estoril (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1PrimeiraSanta KlaraEstorilFilip Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara