Stigao demanti: Nećemo Erika Jirku

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 18:54

Ne zna se šta će biti sa Zvezdinim fudbalerom na pozajmici

Juče su poljski i slovački mediji objavili vest da je Slovan iz Bratislave zainteresovan za Erika Jirku, slovačkog fudbalera koji trenutno igra na pozajmici iz Crvene zvezde u poljskom Gornjiku.

Međutim, danas je vrlo brzo stigao demanti te informacije.

Izabrane vesti

„Želimo da reagujemo na medijske natpise da smo zainteresovani za Erika Jirku. Niti smo pričali sa tim igračem, niti smo razmišljali o njegovom dovođenju. Imamo sasvim dovoljno kvaliteta na krilnim pozicijama. Očekujemo dolazak najviše jednog pojačanja u ovom prelaznom roku jer smo dobro popunjeni na svim pozicijama“, rekao je Slovanov direktor Ričard Truc.

Jirka je pre godinu i po dana stigao u Crvenu zvezdu iz slovačkog Spartaka Trnave u transferu teškom 750.000 evra pošto je leta 2018. u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona ostavio dobar utisak na ljude koje vode Zvezdinu transfer politiku. Ipak, nije se naigrao i Zvezdi i posle pola godine je pozajmljen niškom Radničkom gde je upisao po četiri gola i asistencije na 19 mečeva.

Vratio se u Zvezdu, ali je posle pola godine opet otišao na pozajmicu. Ovoga puta u poljski Gornjik gde je proveo prethodnih sedam meseci. Na 16 mečeva je dao četiri gola, ali Gornjik nije iskorsitio opciju da ga otkupi po ceni od 700.000 evra do 30. juna. Zvezda je imala nameru i da produži taj rok, ali nije bilo ponude, niti se Jirki ostajalo u Gornjiku jer mu je nuđeno malo para.

Slovak ima ugovor sa Crvenom zvezdom na još dve godine, a na Marakani se nadaju da će ovog leta stići biolja ponuda od one koje su očekivali iz Gornjika. 


tagovi

GornjikErik Jirka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara