Foto: AFP
Foto: AFP

Stigao poziv iz MLS-a, Ozil ide u januaru?

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 18:44

Navodno je na stolu bogata ponuda Di Si junajteda

Odavno su Mikel Arteta i Arsenal precrtali Mesuta Ozila. Pre par meseci Nemac je u velikom intervjuu za Atletik otvoreno pričao o svemu što mu leži na srcu, rekavši da će bez obzira što je u nemilosti šefa stučnog štaba ostati do kraja ugovora na Emirejtsu. Saradnja ističe u junu naredne godine, ali sve češće se otvara pitanje da li bi najplaćeniji fudbaler Arsenala mogao da ode šest meseci ranije. Turski NTV Spor tvrdi da Ozil na stolu ima bogatu ponudu Di Si junajteda, kluba za koji je svojevremeno nastupao Vejn Runi.

Prelazak u MLS pominjao se i ranije, a Nemac će ove zime imati odrešene ruke da pregovara sa klubom iz Vašingtona, kao i sa bilo kojim drugim timom čija ponuda bude bila interesantna. Nemački Bild je danas preneo reči Fenerbahčeovog zvaničnika Murata Zorlua koji tvrdi da je 90% siguran da će Ozil ove zime pojačati turskog velikana. Zorluove reči nisu upotpunjene argumentima, ali činjenica je da će nokolicina klubova ozbiljno zagristi za fudbalera koji je poslednji takmičarski meč za Arsenal odigrao još sedmog marta. Nemački plejmejker koji godišnje od Arsenala prihoduje više od 20.000.000 evra takođe uživa interesovanje iz Italije, Katara i Saudijske Arabije, i naredni dani i nedelje pokazaće da li će želja da se vrati takmičarskom fudbalu i ponovo zapleše na travnatoj površini preovladati u ondosu na htenje da Arsenalu do juna izbije još oko 10.000.000 evra neto i ostavi ga bez ikakvog obeštećenja.

Izabrane vesti

Nema sumnje da u 32. godini Nemac ima bar još sezonu, dve fudbala dostojnog Liga petice, međutim pitanje je da li će se njegove ambicije kretati u tom pravcu. Nema sumnje da Tobdžije priželjkuju prevremeni rastanak. Uštedeli bi pozamašnu sumu novca, a uz to bi još mogli i da dobiju koji milion od prodaje.


tagovi

Mesut OzilDi Si Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara