Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Stigla zvanična ponuda u Rim - 60.000.000 evra za Sergeja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.08.20. | 19:59

Leonardo pokušava da ispuni svoju višegodišnju želju

Lacio je dobio zvaničnu ponudu za Sergeja Milinković Savića. Nije onakva kakvoj se svojevremeno nadao Klaudio Lotito, ali je dovoljno visoka da se teško može odbiti. Kako piše Korijere dela Sera, tačnije njihovo rimsko izdanje Korijere di Roma, Pari Sen Žermen je klubu iz večnog grada ponudio 60.000.000 evra za srpskog reprezentativca.

Sergej Milinković Savić je veliki miljenik direktora Parižana Leondarda, kome je bio tiha patnja i tokom drugog mandata na mestu tehničkog direktora Milana. Rosoneri su tada bili konkretniji čak i od Juventusa, koji se vrteo oko tražene cifre od 100.000.000 evra, ali je više opipavao puls tvrdoglavog predsednika Lacija. Na kraju su Rosoneri, u avgustu 2018. godine ponudili 40.000.000 evra, plus još 80.000.000 naredne sezone, ali je gazda Rimljana to tada odbio.

Izabrane vesti

Leonardo je sada svestan da bi mogao i po nešto povoljnijim uslovima da dobije neophodno pojačanje. Sergej Milinković Savić je od početka leta predstavljen kao apsolutni prioritet u prelaznom roku i tako je očigledno još uvek, bez obzira na to što se iznenada u tržišnoj orbiti pojavilo ime Lionela Mesija.

Pari Sen Žermen je u Lisabonu stigao do velikog finala Lige šampiona, ali je se čini da mu je baš tamo, u odsustvu rovitog Marka Veratija, bio neophodan igrač Sergejovog kalibra. Ander Erera i Leandro Paredes nisu imali snage da se bore sa ekstrakvalitetnim manevrom minhenskog Bajerna, pa je više nego jasno da je Svecima neophodno upravo jedno ozbiljno pojačanje na sredini terena.

Sergej je u Rimu stasao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi, iz sezone u sezonu uspeva da podigne nivo igre, pa bi to uskoro mogao i ozbiljno da naplati, iako je uvek poručivao da mu je izuzetno prijatno u Večnom gradu gde ima ugovor do jula 2024. godine.

Klaudio Lotito možda odbije i ovu ponudu, ali je jasno da je Pari Sen Žermen krenuo u otvorenu borbu za srpskog vezistu i verovatno neće odustati dok ne postigne konačan dogovor sa gazdom rimskog kluba.

 


tagovi

Sergej Milinković SavićLeonardoKlaudio LotitoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara