Edi Nketija postiže gol (©Reuters)
Edi Nketija postiže gol (©Reuters)

"Štikle" Edija Nketije i "suknjice" Nikolasa Pepea odveli Arsenal u polufinale Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 22:40

Tobdžije sigurne protiv trećeligaša Sanderlenda - 5:1

Ponovni susret Arsenala i Sanderlenda posle četiri i po godine nije doneo mnogo uzbuđenja. Zahuktale Tobdžije lako su na svom stadionu izašle na kraj sa trećeplasiranim timom Lige jedan (treći stepen takmičenja u engleskom fudbalu) i pobedom 5:1 (2:1) plasirale se u polufinale Liga kupa.

U centru pažnje bio je trostruki strelac Edi Nketija, ali pohvale zaslužuje i slavljenik Nikolas Pepe, koji je bio izuzetno raspoložen za driblinge, a jubilarnu 100. utakmicu u dresu Arsenala začinio je pogotkom i sa dve asistencije. Bili su mu to ukupno 26. gol, a 19. i 20. asistencija od dolaska iz Lila za 80.000.000 evra leta 2019. Da li se isplatio, posebna je tema, ali večeras je bio odličan.

Izabrane vesti

Više puta demonstrirao je Pepe da poseduje odličnu tehniku, a dugo će se na društvenim mrežama gledati potez kada je kroz noge probacio loptu Denveru Hjumu pre nego što je proigrao Nketiju za 4:1. U istom stilu reagovao je mladi napadač Arsenala i petom matirao Sanderlendovog golmana. Bio je to njegov deseti gol u devet mečeva Liga kupa. Drugi petom u ovom meču!

Ako je za utehu gostima, prvi su tim koji je ove sezone uspeo da zatrese mrežu Arsenalovog gola u ovom takmičenju. Nisu to uspeli igrači VBA (6:0), Vimbldona (3:0) i Lidsa (2:0), ali jeste Nejtan Brodhed u 31. minutu. Iz kontranapada lepo je ćušnuo loptu pored Bernda Lena i smanjio na 2:1 za domaćine, pošto su prethodno pogodili Nketija u 17. i Pepe u 27. Napadač Sanderlenda se, međutim, povredio u poslednjim minutima prvog poluvremena, pa je morao da bude zamenjen.

Možda bi nešto bilo drugačije da je mogao da ostane u igri, ali male su šanse. Arsenalovi igrači delovali su vrlo odlučno i organizovano večeras, a brzo po povratku sa odmora stavili su na znanje rivalu da neće biti iznenađenja.

Posle prodora Nuna Tavaresa spretno je reagovao Nketija i - prvi put večeras - petom matirao Lija Brdža.

Pošto je 22-godišnji napadač kompletirao het-trik, u strelce se upisao i 18-godišnji Čarli Patino. Zicer u nadoknadi omogućio mu je razigrani Pepe.




Mogla je pobeda Tobždija, četvrta u nizu računajući i Premijer ligu, da bude još ubedljivija da je Martin Edegard iskoristio lepu šansu posle još jedne "suknjice" Pepea za 23-godišnjeg Hjuma ili da u 13. minutu prečka nije sprečila autogol Embletona posle oštrog centaršuta Tavaresa po zemlji.

Arsenal je prvi polufinalista Liga kupa, takmičenja u kom čeka trofej još od 1993, a ostala tri dobićemo posle mečeva u sredu, u kojima se sastaju Brentford - Čelsi, Liverpul - Lester i Totenhem - Vest Hem.

LIGA KUP ENGLESKE – ČETVRTFINALE

Utorak

Arsenal - Sanderlend 5:1 (2:1)

/Nketija 17, 49, 58, Pepe 27, Patino 90+1 - Brodhed 31/

Sreda

20.45: (4,70) Brentford (3,50) Čelsi (1,80)

20.45: (1,70) Liverpul (3,90) Lester (4,80)

20.45: (2,35) Totenhem (3,30) Vest Hem (3,05)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ArsenalEdi Nketijanikolas PepeLiga kup Engleske

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara