Stiven Kvin (©Reuters)
Stiven Kvin (©Reuters)

Stiven Kvin vodi Mensfild ka trećoj ligi, ali koliko četvrtoligaš može bez njega?

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 11:15

Jeleni će bez bivšeg reprezentativca Republike Irske da dočekaju Grimsbi (sreda, 20.45) u zaostaloj utakmici 22. kola engleske Lige 2

Ima irski fudbaler Stiven Kvin 59 nastupa u Premijer ligi, 18 za nacionalni tim i 36 godina. Ipak, omalenom vezisti nije dosta fudbala, sada igra za engleskog četvrtoligaša Mensfild, sa kojim se bori za promociju u treći rang. Jeleni ove srede igraju veoma važnu utakmicu sa Grimsbijem, u okviru zaostalog meča 22. kola.

Međutim, moraće da se snađe Mensfild pred svojim navijačima bez najboljeg igrača. Kvin je suspendovan, dobio je direktan crveni karton protiv Nortemptona (0:1) pre nedelju dana, pa će utakmicu posmatra sa tribina. Već je Kvin odradio jedan meč suspenzije protiv Stokporta, nije se Mensfild najbolje snašao, odigrao je samo 1:1.

Izabrane vesti

Velika šteta po Jelene je ova suspenzija, jer je 36-godišnji fudbaler igrao fenomenalno u poslednje vreme. Na prethodnih pet utakmica zabeležio je četiri asistencije, po jednu protiv Džilingema, Karlislea, Tranmera i Vimbldona. Sva četiri susreta Mensfild je rešio u svoju korist. Kvin je tokom karijere igrao za Šefild Junajted, Hal Siti, Reding, i Barton, a u Mensfildu je od 2021. godine.

Trenutno je tim koji trenira Najdžel Klof, sin legendarnog britanskog trenera Brajana Klofa, osmi na tabeli Lige 2. Ipak, u dobroj je poziciji, pošto ima po dve odigrane utakmice manje od svih konkurenata u borbi za promociju. U odnosnu na Karlisle, odnosno poslednju poziciju koja vodi direktno u treći rang, ima 10 bodova, a od mesta u plej-ofu samo tri, za koliko je bolji Saliford.

20.45: (1,95) Mensfild (3,40) Grimsbi (4,10)

Naredni rival Klafovih izabranika biće Grimsbi, najprijatnije iznenađenje ovosezonskog FA kupa. Crno-beli su dogurali do četvrtfinala, eliminisali su Barton, Luton i Sautempton, pre nego što ih je napokon minule nedelje zaustavio premijerligaš Brajton, savladao ih na svom terenu sa 5:0.

Grimsbi je pre te utakmice vezao dva prvenstvena trijumfa, nad Ročdejlom i Satonom sa po 1:0. Oni su mu bili dovoljni samo da stigne do 15. pozicije na tabeli, sada ima 11 bodova manje od Mensfilda.

Sada vraćamo potpuno fokus na prvenstvo. Bliži se kraj sezone, iza nje će ostati dobar utisak, bilo je sjajno igrati FA kup. Međutim, ostalo nam je još 12 ligaških utakmica i sada moramo da se potrudimo da završimo takmičenje na što boljoj poziciji. Nedostaje nam još nekoliko poena da budemo na bezbednoj razdaljini od zone ispadanja, pa da možemo potpuno da se opustimo“, smatra trener Grimsbija Pol Hurst.

Grimsbi i Mensfild se još nisu sastali ove sezone u prvenstvu, ali jesu u EFL trofej kupu. Tamo je Grimsbi sredinom septembra prošle godine bio uspešniji, trijumfovao je sa 2:0.

ENGLESKA 4 – ZAOSTALI MEČ 22. KOLA

Sreda

20.45: (1,95) Mensfild (3,40) Grimsbi (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 4Liga 2Mansfildstiven kvinGrimsbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara