STK Borac iz Čačka ugostio dvojicu srpskih olimpijaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 12:35

Marko Jevtović i Bojan Milošević Čačanima pružili podršku da se vrate u elitu

Čačanski stonoteniski klub Borac imao je zadovoljstvo da ugosti dvojicu srpskih olimpjaca. Jedan od njih je Marko Jevtović koji je i predsednik STK Crvena zvezda.

Izabrane vesti

„Predsednik Borca Đorđe Pejak i ja smo drugari i rivali još iz igračkih dana. Želimo da se Borac vrati na stare staze. Dobio sam informaciju da u klubu trenira oko 30 dečaka koji dobrim radom mogu da napreduju. Đole, i u ovim godinama, može da pomogne ekipi kao igrač, a mene za ovu salu vežu lepe uspomene od kadetskih dana pa dalje“, podvlači Jevtović

Marko je krenuo sa borilačkim veštinama pa je kasnije između kursa za mađioničara i stonog tenisa odabrao da postane stonoteniski mađioničar.

Voleo sam i volim Tima Bola, Ilija Lupuleskua...Od sportskih događaja pamtim dve olimpijade, a nadam se i trećoj u Parizu, bez korone. Covid – 19 je napravio veliki problem u Tokiju pre svega kada je druženje u pitanju. OI su nešto što svaki sportista želi da doživi, predivan je osećaj biti učesnik na olimpijadi. Želim da ova dečica dožive osećaj učešća na olimpijadi“, zaključuje Jevtović.

Drugi olimpijac koji je posetio STK Borac bio je Bojan Milošević alfa i omega STK Partizan.

„Valdner i Person bili su moji uzori, a ja se nadam da ćemo posetom Čačku motivisati neke nove nade stonog tenisa. Mogu im poželeti da stignu do najvećih takmičenja. Bio sam učesnik OI u Sidneju 2000. godine sa samo 17 godina.Tada sam bio naš najbolji mladi sportista i mislim da je Sidnej obeležio moju karijeru i dao motiv za dalja takmičenja. Srbija ima sijaset dobrih sportista, a biti najbolji mladi sportista u takvoj konkurenciji je velika stvar. I dalje se držim devize da ne treba odustajati“, ističe Milošević.

Predsednik STK Borac Đorđe Pejak zahvalio se na poseti srpskim olimpijcima i svojim prijateljima Jevtoviću i Miloševiću.

„Obojici se zahvaljujem na poseti Borcu kao i prestavnicima koji su došli iz Vojvodine. Želimo da klub vratimo u Superligu gde smo nekada i bili učesnici. Ženska ekipa plasirala se u Prvu ligu što je veliki uspeh. Naša deca igrala su sa najboljim stonoteniserima Srbije Markom i Bojanom, dobila su prigodne poklone...Naša škola stonog tenisa ima veći broj polaznika, a nadam se da ćemo iznedriti igrače za seniorski tim, ali i za reprezentaciju Srbije. Zašto da ne. U narednom periodu fokusiraćemo se na mlade snage, ali i ženski tim koji će se takmičiti u Prvoj ligi“, konstatuje Đorđe Pejak.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Čačakstoni tenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara