©Star Sport
©Star Sport

Što ne može niko, mogu oni: Zvezda krunisana šesti put, ovacije za Borjana i Profesora Draga, posveta za Milojevića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 22:33

Šampionska žurka potrajala više od 90 minuta

Kada je iz ruku četvrte Zvezdine zvezde Vladimira Petrovića Pižona kapiten aktuelne generacije Milan Borjan dobio šampionski pehar sa zvučnika Marakane čuli su se dobro poznati stihovi:

Izabrane vesti

"Što ne može niko možeš ti...".

Bila je to kulminacija šampionske žurke, koja je trajala dobrih sat i po vremena posle meča sa Novim Pazarom. Postavljanje bine na centru Marakane trajalo je više od sat vremena, brojne bebe su zaspale, ali su tonus i atmosferfu držali navijači sa severnog kopa.

Ostao je impresioniran i jedan od saradnika novog trenera Baraka Bahara. Analitičar u štabu dojučerašnjeg stratega Makabija iz Haife podelio je snimak atmosfere sa stadiona uz poruku:

"Najbolja atmosfera u Evropi".

Imale su Delije šta da poruče Milošu Milojeviću. Pre nego što se od tunela na severnoj tribini prošetao do šampionske bine mladi stručnjak je dobio veću satisfakciju i od oba domaća pehara. Dobio je posvetu Delija u vidu transparenta:

"Trideset i sedam utakmica bez poraza na domaćoj sceni, hvala ti Miloje, zvezdaštvo to ceni".

Pojavljivanje lepših polovina igrača Crvene zvezde na travi Marakane označilo je početak svečanog defilea. Uz taktove "Marša na Drinu" nisu zaboravljeni ni članovi stručnog štaba bivšeg trenera Dejana Stankovića, igrači na pozajmicama i oni koji su imali malu ulogu u šampionskoj zoni.

Prvi se od članova sadašnjeg stručnog štaba pojavio Nenad Milijaš u pratnji troje deca, odmah za njim i Vujadin Savić... Mladi Nikola Mituljikić nazvan je dijamntom na brušenju, Nenad Krstičić se oprostio od reči voditelja programa „zauvek naš“. Kako su na teren izlazili protagonisti 34. titule i treće vezane duple krune, tako su se decibeli povećavali. Uz prigušena svetla najvećeg srpskog stadiona ovacije severa dobio je Aleksandar Dragović, koji je tromesečnog sina predao u ruke lepšoj polovini.

"Naš Profesor defanzive za katedrom, naš Drago".

Znalo se da će i ovog puta biti ispoštovana tradicija pre nego što Milan Borjan zaljulja šampionski pehar. Pojavljivanje kapitena Crvene zvezde izazvalo je delirijum na stadionu, uz reči voditelja programa Marka Maka Pantelića:

"On ne može da skine jednu rukavicu i pokaže koliko titula ima u Zvezdi. Ovo mu je šesta".

Prelazni pehar Zajednice superligaša igračima Crvene zvezde predao je Darko Ramovš. Medalje oko vrata stavljao im je potpredsednik FSS Branislav Nedimović, za najsvečaniji detalj bio je zadužen Vladimir Petrović. A onda je počeo novi vatromet, Borjan je pehar predao u ruke navijača...


tagovi

Milan BorjanMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara