©Sarsport
©Sarsport

Stojan Leković – poslednja brana protiv Partizana

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 09:30

Golman Kragujevčana jedan od aduta domaćina danas u susretu sa crno-belima

Transfer Ognjena Lukića u francuski Rems otvorio je prostor Stojanu Lekoviću, još jednom mladom i izuzetno talentovanom čuvaru mreže kragujevačkog tima, da demonstrira svoje golmanske kvalitete. Nekadašnji pitomac beogradskog Rada, koji se od starta sezone nametnuo kao prva opcija među stativama, stajaće na golu Radničkog 1923 i na današnjem prvenstvenom okršaju protiv beogradskog Partizana (17 časova).

Leković je na Čika Daču stigao prošlog leta i već na svom zvaničnom debiju, protiv Mladosti u Lučanima, izrastao je u heroja utakmice. Nažalost, mladi čuvar mreže je tom prilikom doživeo i tešku povredu meniskusa, pa je teren napustio na rukama saigrača.

Izabrane vesti

Usledila je jedna, potom i druga operacija, a zatim i period oporavka. Nije popularni Leka očajavao, strpljivo je trenirao i čekao novu priliku, koja mu se ukazala početkom ove sezone, kada je promovisan u naslednika Ognjena Lukića na mestu prvog čuvara mreže kragujevačkog tima.

"Zahvalan sam ljudima iz kluba i stručnom štabu što su imali dovoljno strpljenja tokom mog perioda oporavka. Drago mi je što vidim da sav taj rad i trud koji sam uložio nije bio uzaludan. Dobio sam veliku šansu da napravim iskorak u svojoj karijeri, koju ne nameravam da ispustim", ističe Leković.

Dva metra visoki golman je sigurnim intervencijama ulivao dodatno poverenje svojim saigračima u dosadašnjem delu sezone. Na poslednjoj utakmici protiv Javora u Ivanjici ostao je nesavladan, čime je dao značajan doprinos veoma značajnoj pobedi svog tima.

"Jako bitna pobeda za rast samopouzdanja čitave ekipe pred dve veoma teške utakmice, protiv Partizana na Čika Dači i sa TSC-om u Bačkoj Topoli. Od početka utakmice smo znali šta želimo i na koji način to možemo da ostvarimo. Strpljivo smo čekali svoju šansu, uspeli da povedemo i sačuvamo stečenu prednost do kraja susreta. Mislim da je ova pobeda prvenstveno plod timske igre i maksimalnog zalaganja svakog pojedinca u timu".

Sumirajući utiske nakon sedam odigranih kola, Leković ističe da je zadovoljan trenutnim plasmanom svog tima, koji se nalazi u sredini prvenstvene lestvice, iako smatra da je bodovni saldo mogao biti još bogatiji.

"Svakako da možemo biti zadovoljni startom sezone i trenutnim položajem na tabeli. Činjenica je da smo propustili da uzmemo još bodova na pojedinim utakmicama, ali opet ne treba biti nezahvalan i nezadovoljan onim što smo do sad ostvarili“.

Predstojeću utakmicu protiv Partizana mladi čuvar mreže vidi kao veliki izazov, ali i kao priliku za novim dokazivanjem, i to pred kragujevačkom publikom.

"Utakmice protiv Partizana i Zvezde svakako su najteže, ali u isto vreme i najlakše utakmice u sezoni, s obzirom da tu nemamo puno toga da izgubimo, a možemo da dobijemo mnogo. Očekujem dobar ambijent, veliku borbu na terenu i verujem da uz jednu odgovornu i disciplinovanu igru možemo da iznenadimo Partizan“.

Leković otkriva i koga vidi kao najveću opasnost po svoj gol…

"To je definitivno Rikardo Gomeš, najbolji strelac Super lige prošle sezone. Radi se u izuzetno kvalitetnom napadaču, kome je dovoljan delić prostora da pokaže svoje golgetersko umeće. Verujem da će moji saigrači iz odbrane uspeti da ga zaustave, poručuje za kraj razgovora golman kragujevačkog superligaša.

MOZZART BET SUPERLIGA, OSMO KOLO

Četvrtak

Radnik - Vojvodina 1:1 (1:0)

/Spasić 21 - Busnić 48/

Petak

Mladost Novi Sad - Novi Pazar 1:2 (0:2)

/Radulović 47 - Majdevac 14, 21/

Radnički Niš - Napredak 3:2 (1:2)

/Marjanović 28, 55, Štulić 81 - Krstić 5, Bastajić 6/

Spartak - TSC 0:0

Subota

Mladost Lučani - Voždovac 1:2 (0:0)

/Bojović 85 - Burmaz 66, Pantović 68/

Kolubara - Čukarički 3:2 (3:1)

/Vukušić 29, 37, 45+3 - Adžić u 27, Vujadinović 57/

Crvena zvezda - Javor 4:1 (1:1)

/Ohi 15, Mitrović 74, Ben 78, Nikolić 90 - Marčić 30/

Nedelja

17.00: (11,0) Radnički 1923 (6,25) Partizan (1,25)



tagovi

Stojan LekovićRadnički KragujevacFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara