Nikola Stojiljković (©Reuters)
Nikola Stojiljković (©Reuters)

Stojiljković neizvestan, baš kao i status Farensea

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 14:09

Fereira dočekuje davljenika iz Fara u sklopu premijere 28. kola Primeire

Da Sporting nije lider i to još jedini neporaženi tim u Primeiri, Fereira bi imala epitet najprijatnijeg iznenađenja. Dabrovi su petoplasirani, ali su značajno podbacili poslednjih sedmica, i pokušaće da se vrate na pobednički put u premijernom sudaru 28. kola prvenstva Portugalije sa Farenseom (21.00).

Istovetni učinak ostvarili su Fereira i Farense u prethodnih pet rundi. Jedna pobeda i četiri poraza, ali raspoloženje unutar redova je drastično drugačije. Dok domaći sastav udobno sedi u vrhu, odmah iza standardne četvorke, tim iz Fara se bori za preživljavanje.

Izabrane vesti

21.00: (2,50) Fereira (3,10) Farense (3,00)

Fereira je pretrpela razočaravajući poraz u prošloj rundi na gostovanju Boavisti. Gol Jusufa Nžijea je rano doveo tim iz Porta u prednost, a Anhel Gomes je udvostručio vođstvo svoje ekipe iz jedanaesterca, osuđujući Pepin sastav na deveti ligaški poraz u sezoni. Pre toga, Dabrovi su doživeli debakl na domaćem terenu u susretu sa Benfikom, kada su isprašeni sa čak 5:0.

Posle jake prve polovine sezone, Pepina ekipa je u međuvremenu pala u formi, i sada ima 11 bodova zaostatka za četvrtoplasiranom Bragom, koja je prethodno vodila borbu sa Fereirom da se probije među najbolju četvorku za mogućnost evropskih kvalifikacija.

U međuvremenu, Farense je takođe poražen na tri minula ligaška meča. U ovom timu je tokom februara bilo promena u stručnom štabu. Seržo Vijeira je otpušten, a njegovu poziciju preuzeo je nekadašnji as Porta i reprezentacije Portugalije Žorž Kosta. Ipak, ni on nije uspeo da totalno preokrene sreću Lavova iz Fara, ostvarivši samo dve pobede i sakupivši 11 bodova iz 12 utakmica na čelu.

Pre četiri dana Farense je pretrpeo minimalni poraz kod kuće od vodećeg Sportinga iz Lisabona, ne mogavši da nađe rešenje za najboljeg strelca lige Pedra Gonsalvesa, kome je to bio 17. pogodak. Posle toh neuspeha Kostini puleni su u zoni ispadanja, sa pet bodova manje od prvog iznad crte, odnosno dva u odnosu na Martitimo koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak.

Fereira dolazi na utakmicu sa čistim zdravstvenim stanjem, bez velikih briga za Pepu. Sa druge strane, Madi Kueta i srpski napadač Nikola Stojiljković mogli bi da ostanu van konkurencije u redovima Farensea, pošto su prošli put izostali iz ekipe zbog povreda.

Meč Fereira - Farense možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeiraPortugal 1Pasoš FereiraFarenseNikola Stojiljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara