Stojković nije golman za klupu, Dmitrović je No 1

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.19. | 12:36

Kad će te „bitne“ utakmice?

Izgleda da su Nemačka u Volfzburg i Portugalija u Lisabonu „lake“ utakmice za Srbiju. Bar se takav utisak stekao pošto je ponovo sa spiska reprezentativaca izostavljen Vladimir Stojković.

Partizanov golman, a po mnogima i najbolji srpski, neće početi kvalifikacioni ciklus za plasman na EURO 2020, iako je ne tako davno selektor Mladen Krstajić govorio da će ga koristiti kad na programu budu važni mečevi i da ne želi da ga „troši“ u Ligi nacija, zamišljenoj da u njoj afirmiše novu generaciju srpskih fudbalera.

Izabrane vesti

Stojković ne brani od Mundijala za državni tim, niko ga nije zvao iz FSS, a kad je prvi put preskočen Krstajićevo objašnjenje bilo je:
Stojković nije otpisan, ali se pojavila mogućnost da kroz Ligu nacija pružimo šansu drugima. Na Stojkovića i dalje računamo za neke bitnije utakmice“, govorio je početkom septembra glavnokomandujući Orlova, uoči duela sa Litvanijom.

U Ligi nacija je branio uglavnom Marko Dmitović, u finišu, kad se čuvar mreže Eibara povredio, šansu je dobio Predrag Rajković. Njih dvojica su ponovo pod zastavom. Društvo im pravi Nikola Vasiljević iz Radnika, a nema baš nekih čvrstih dokaza da je bilo ko od njih trojice bolji od Stojkovića.
Stojković i ja smo igrali zajedno (i u klubu i u reprezentaciji, op, au) suvišno je komentarisati njegov ljudski i fudbalski kvailtet. On nije golman za klupu, on je da brani od početka. U ovom momentu Dmitrović je broj 1, to je tako. Nikom nije rečeno da neče više igrati za reprezenatciju“, obrazložio je odluku Mladen Krstajić.

Dakle, protiv Pancer divizije Joahima Leva koja će želeti pobedu po svaku cenu na početku novog ciklusa i motivisanog Kristijana Ronalda poslednja brana biće Marko Dmitrović. A Stojković da sačeka neke „bitnije utakmice“, jer Krstajić tad na njega računa. Ako ostane dosledan rečima iz septembra prošle godine.

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanVladimir StojkovićMarko Dmitrovićfudbalska reprezentacija SrbijeMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara