Stole Solbaken (©Reuters)
Stole Solbaken (©Reuters)

Stole Solbaken otišao iz Kopenhagena posle sedam godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.20. | 10:15

"Svaka era ima svoj kraj. Pa tako i ova. Osećamo da je došlo vreme da uskoče nove snage i nadograde jake temlje", poručio prvi čovek trofejnog danskog kluba

Završen je drugi mandat u Kopenhagenu jednog od trenera s najdužim stažom u istom klubu. Stole Solbaken razrešen je dužnosti na Parken stadionu, gde od danas palicu preuzimaju trener mladog tima Bo Neregard i član uprave Vilijam Kvist.

Izabrane vesti

"Solbaken je bez poređenja najuspešniji trener u istoriji kluba s impresivnom listom rezultata. Svi koji su deo Kopenhagena duguju Stoleu veliko hvala za ogroman napor što je uložio. Ali bez obzira na sve to moramo da konstatujemo da rezultati u 2020. godini nisu bili zadovoljavajući. I ovo su posledice toga", kazao je predsednik kluba Bo Rigard.

"Svaka era ima svoj kraj. Pa tako i ova. Osećamo da je došlo vreme da uskoče nove snage i nadograde jake temlje koje su postavili Solbaken i njegov tim. Nije bilo lako doneti ovakvu odluku, kako u profesionalnom tako i u emotivnom smislu. Temeljno smo razmišljali i verujemo da smo ipak ispravno odlučili, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo".

Stole Solbaken ostvario je samo jednu pobedu u uvodna četiri kola danskog šampionata, međutim mnogo više od toga boli neuspeh u kontinentalnim kvalifikacijama i ispadanje od Rijeke u plej-ofu za Ligu Evrope. Podsetimo, prošle sezone Kopenhagen je zaustavljen na putu do Lige šampiona od strane srpskog prvaka Crvena zvezde, međutim posle došao do četvrtfinala Lige Evrope.

Još jedan pokazatelj kako u fudbalu ne može da se živi od stare slave i prošlih rezultata...

Solbaken je u drugom mandatu u Kopenhagenu (2013-2020) osvojio tri titule (ukupno osam s ovim klubom u trenerskoj karijeri) i ostvario 203 pobede na 357 utakmica.

Vodio je još Ham Kam, Keln i Vulverhempton.

S rezultatima koji stoji iza njega na novi posao ne bi trebalo dugo da čeka.


tagovi

Stale Solbaken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara