Stop za Kabel: Ko je nameštao ne može u viši rang

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.05.20. | 09:35

Ovo je već za pohvalu

Može i za pare, ali ne ako su se nameštale utakmice.

Istog kada kada je objavljeno da će se ubuduće upražnjena mesta u fudbalskim ligama Srbije kupovati za novac sa Terazija stiže i jedna informacija koju moramo da pohvalimo. Naime, svi klubovi za koje se utvrdi da su nameštali utakmice neće moći da budu promovisani u viši rang takmičenja, bez obzira na to koja je liga u pitanju.

Izabrane vesti

Naravno, mogli bismo sad o tome zašto takvi ne bi odmah bili izbacivani iz takmičenja, ali odluke o kažnjavanju donosi Disicplinska komisija FSS, koja bi trebalo da je nezavisna i pravno bolje potkovana od većine fudbalskih fanatika, pa ćemo to ostaviti za neku drugu temu. Sigurno je ipak dobra stvar što se klubovi osuđeni za nameštanje neće nagrađivati.

Konkretno za ovu sezonu to znači dve stvari: prvo da Kabel neće moći u Superligu, iako je trenutno na petom mestu na tabeli Prve lige Srbije, svega šest bodova iza vodećeg Grafičara. Bez obzira na to što je već kažnjen oduzimanjem 10 bodova zbog nameštene utakmice sa Smederevom.

Tu dolazimo do druge posledice: Smederevo vrlo verovatno ispada iz lige, jer klubovima koji su dokazano nameštali neće moći da optanu u ligi čak i ako se odluči da ispadanja nema. A Smederevo je trenutno pretposlednje na tabeli, devet bodova ispod sigurne zone... Do kraja sezone još četiri kola.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara