Andrej Ilić ©Star Sport
Andrej Ilić ©Star Sport

Stopama Lemajića: Andrej Ilić tri godine u RFS-u

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 19:14

Hteo ga i Gent...

Rokada u napadačkoj liniji RFS. Jedan Srbin je otišao, drugi na njegovo mesto došao. Letonski klub je doveo Andreja Ilića i označio ga zamenom za Darka Lemajića koji je u završnici prelaznog roka potpisao za Gent.

Napadač Javora je u četvrtak popodne stavio paraf na trogodišnju vernost ekipi iz Rige i već do kraja sedmice putuje na Baltik gde će se pridružiti novim klupskim drugovima, s kojima će napasti titulu.

Izabrane vesti

Zanimljivo da je Ilića hteo upravo Gent, ali se posle plasmana u grupnu fazu Lige konferencija odlučio za iskusnijeg centarfora u liku Lemajića, ali će 21-godišnji Beograđanin svakako dobiti lepu priliku da se potvrdi već na prvoj inostranoj stanici karijere.

"Zadovoljan sam izborom nove sredine. RFS je poslednjih godina u vrhu letonskog fudbala, ove se opet bori za titulu (bod manje i tri meča manje od lidera) i moj zadatak je da mu u preostalih 11 utakmica do kraja kalendarske godine pomognem da bude šampion. S obzirom na dužinu trajanja ugovora, siguran sam da ćemo narednog leta igrati u Evropi, što će biti dodatna mogućnost da pokažem šta mogu", rekao je Andrej Ilić.

Nekadašnji đak Partizana je posle razlaza sa crno-belima najpre dve sezone proveo u Napretku, a prethodnu u Javoru, za koji je postigao devet golova. Takav učinak doveo je do interesovanja više klubova, između ostalih i Genta, pominjala se i Vojvodina, ali je zajednički jezik pronađen sa RFS-om.

"Želeo sam da se oprobam u inostranstvu, da proverim mogu li van granica Srbije da budem jednako učinkovit kao u Ivanjici. Verujem u sebe i nadam se da će mi partije u RFS-u pomoći da se vratim na spisak mlade reprezentacije, što mi je velika želja. Ljudima u Javoru hvala na divnoj saradnji, prihvatili su me kao svog, a posebna zahvalnost mom menadžeru Nenadu Asanoviću, što je utanačio posao sa Letocimem", dodao je Ilić.


tagovi

Andrej IlićRiga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara