Umar Sadik, Antonio Ridiger i Kostas Manolas, © Reuters
Umar Sadik, Antonio Ridiger i Kostas Manolas, © Reuters

Štoper Čelsija hvali Sadika: Brz je, sjajno igra leđima, donosi novu dimenziju u napadu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.20. | 16:57

„Teško ga je čuvati“, uverava Antonio Ridiger

U mladom timu Rome bio je izuzetno efikasan (14 golova na deset utakmica), tresao je mreže i kad se omladinski sastav Vučice takmičio u UEFA ligi mladih (pet puta na devet susreta), beležio je i tad asistecije, tek da pokaže kako ima smisla za igru i da je timski fudbaler, pamti se i njegov mat Pari Sen Žermenu na Internacionanom kupu šampiona. No, u prvom timu velikana sa Olimpika nije prošao. Ruku na srce, nije Umar Sadik ni dobio veliku priliku, niti poverenje trenera Rudija Garsije, mada je uprkos skromnoj minutaži uverio tadašnje kolege da ima potencijal za veliku scenu.

Primera radi, Antonio Ridiger je izuzetno dobro zapamtio sadašnjeg Partizanovog napadača iz vremena kad su pre četiri godine zajedno trenirali u Trigoriji. Nemački reprezentativac se probio do prvih 11 i kasnije ostvario transfer u Čelsi, Nigerijac nije bio te sreće, ali je prema svedočenju 27-godišnjeg štopera i te kako znao da namuči rivale na trenizima.

Izabrane vesti

Štaviše, Ridiger tvrdi da je momak iz Kadune ne samo težak za čuvanje, već i da ga odlikuje kreacija, što se posebno ceni kod ofanzivaca.

Sadik je prošao kroz mlađe kategorije Rome i brzo se probio do prvog tima. Izuzetno je brz, dobro igra leđima okrenut golu, omogućava drugačiju dimenziju napada i to važi za bilo koji tim čiji je član“, pohvalno će Antonio Ridiger u razgovoru za medije u Nigeriji.

Roma je Umara Sadika primetila posle dobrih izdanja u Speciji, kupila ga, ali ga je mahom slala na pozajmice. Probao je talentovani napadač u Bolonji, Torinu, Glazgov Rendžersu, NAK Bredu, Peruđi, da bi mu prvu pravu šansu, maksimalno poverenje, dao tek Savo Milošević u Partizanu. Igrao je neprestano, sezonu okončao dabl-dabl učinkom od 17 golova i 17 asistencija i sam sebi podigao cenu, pa ga sad crno-belih ne bi pustili za manje od 15.000.000 evra, pošto su prethodno za 1.700.000 otkupili ugovor od Italijana.

Dok smo zajedno trenirali u Romi, baš ga je bilo teško čuvati. Njegova snaga, veština, kao i sposobnost da ostatak tima uključi u igru omogućili su mu veliki uspeh. Sećam se da je izuzetno brzo napredovao“, kaže Ridiger.

U Humskoj trljaju ruke, znaju da na raspolaganju imaju fudbalera čiju vrednost i te kako mogu da unovče. Ako ga i na prodaju ovog leta, ostaće im na raspolaganju špic naviknut na ideje aktulenog stručnog štaba. U oba slučaja klub je na dobitku.


tagovi

Sadik UmarAntonio Ridiger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara