Strahinja Pavlović u dresu Salcburga (©AFP)
Strahinja Pavlović u dresu Salcburga (©AFP)

Strahinja Pavlović u prilici da skine prokletstvo i osvoji prvu titulu u karijeri

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.05.23. | 11:22

Srpski reprezentativac ima sa Salcburgom meč loptu protiv Šturma (nedelja, 17), u 30. kolu plej-ofa šampionata Austrije

Sa Partizanom je Strahinja Pavlović odigrao dva neuspešna prvenstva Srbije, a potom mladi fudbaler nije uspeo da osvoji titule ni sa Monakom u Francuskoj, Serkl Brižom u Belgiji (očekivano) i Bazelom u Švajcarskoj. Do prvog šampionskog pehara reprezentativac Srbije bi konačno mogao da dođe ove nedelje, ukoliko njegov Salcburg od 17 časova savlada Šturm, obezbediće 10. uzastopnu, a ukupno 17. titulu u Austriji.

Do kraja Bundeslige ostala su još tri kola, a Bikovi su trenutno prvi na tabeli, sa tri poena više od Šturma. Ukoliko trijumfuju, i matematički će obezbediti prvo mesto. Poraz bi međutim ozbiljno zakomplikovao situaciju.

Izabrane vesti

U dosadašnja tri prvenstvena okršaja kandidata za tron videli smo po jedan od svakog mogućeg ishoda. Šturm je krajem jula u Gracu pobedio sa 2:1, potom su u oktobru odigrali 0:0 u Salcburgu, pa je 23. aprila u plej-ofu Pavlovićev tim trijumfovao kao gost sa 2:0. Drugi kriterijum, u slučaju istog broja bodova su međusobni susreti, tako da bi Šturm trijumf poslao na prvo mesto.

Radili smo naporno da bismo došli u ovu situaciju da prođemo kroz cilj već u nedelju. Osvajanje 10. uzastopne titule bi bio ogroman uspeh“, kazao je sportski direktor Salcburga Kristof Frojnd.

17.00: (1,95) Salcburg (3,50) Šturm (3,90)

Dobra vest po Salcburg je ta da je srpski reprezentativac u prošlom kolu protiv LASK-a odslužio suspenziju i sada trener Matijas Jajsle ponovo može da računa na njega. Pavlović u poslednje vreme ima ozbiljnih problema sa žutim kartonima, javno je opomenut na sedam od prethodnih devet prvenstvenih mečeva. Ukupno je sakupio ove sezone 11 žutih kartona u Bundesligi, od čega dva na meču sa Šturmom koji je završen 0:0. Zbirno, tri puta je bio suspendovan.

Pavlović je sakupio najviše javnih opomena u čitavoj austrijskoj Bundesligi, dve više od defanzivnog veziste Altaha Lukasa Jegera. Najveći grubijan, po sakupljenim disciplinskim bodovima, ipak je štoper Rida David Ungar, sa četiri žuta i dva direktna crvena kartona.

Šturmovog trenera Kristijana Ilcera bolela je glava dok je sastavljao startnu postavu. Imaju crno-beli ozbiljnih kadrovskih problema, Albijan Adžeti, Sandro Ingolič i Aleksandar Borković su na bolovanju zbog povreda, a i Davida Šnega muči bol u ramenu i pod znakom je pitanja. Najvažnije je za goste da su spremni najbolji strelci Šturma Emanuel Emega (devet pogodaka) i Manprit Sarkarija (osam). Sa njima dvojicom će Pavlović da vodi najveću borbu.

Šturm je u četvrtfinalu Kupa Austrije pobedio Salcburg kao gost, posle penala. Kasnije je eliminisao i LASK, a zatim u finalu savladao Rapid iz Beča sa 2:0 i tako došao do prvog trofeja posle pet godina. U zavisnosti od ishoda ove nedelje, možda Ilcerov tim dođe i do duple krune…

Podsetimo, prvak Austrije će izboriti direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, dok će vicešampion da igra kvalifikacije za to takmičenje. Biće tamo potencijalni rival drugoplasiranom timu Mozzart Bet Superlige Srbije...

----------------------

SVI ŠAMPIONI AUSTRIJE

32 – Rapid Beč

24 – Austrija Beč

16 – Salcburg

10 – Tirol

9 – Admira

6 – First Vijena

3 – Viner, Šturm

1 – Floridsdorfer, Viner AF, LASK, VOEST Linc, Gracer, Viner AC, Hakoah

----------------------

AUSTRIJA 1 (PLEJ-OF) – 30. KOLO

Nedelja

14.30: (4,30) Austrija Klagenfurt (3,60) Austrija Beč (1,85)

14.30: (2,55) Rapid Beč (3,35) LASK (2,75)

17.00: (1,95) Salcburg (3,50) Šturm (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1Strahinja PavlovićRed Bul SalcburgSalcburgŠturm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara